marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

LICITATIAMINERII DE LA HUSNICIOARA INTRĂ ÎN ȘOMAJ TEHNIC

Cei 750 de minerii care lucrează la Mina Husnicioara  intră în şomaj tehnic pentru zece zile lucrătoare, întrucât Complexul Energetic Oltenia (CEO) refuză să mai încheie un nou contract de furnizare a cărbunelui cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin din cauza datoriilor acumulate de companie.

miners_13134500Decizia ca minerii de la Cariera Husnicioara să intre în șomaj tehnic începând de luni, 17 martie a fost luată de conducerea CEO, în subordinea căreia se află Mina Husnicioara.

Liderul Sindicatului Minerilor din cadrul Carierei Husnicioara, Victor Munteanu a declarat marți, că ortacii vor sta în șomaj tehnic timp de două săptămâni, timp în care vor primi 75% din salariu.

“Se intră în șomaj tehnic de luni, 17 martie, zece zile lucrătoare, întrucât RAAN nu a mai încheiat contract cu CEO pentru furnizarea cărbunelui. Din informațiile noastre un contract ar fi fost trimis la Complexul Energetic Oltenia, dar conducerea refuză să îl semneze până nu se achită producția pe ultimele două luni.”, a declarat Munteanu.

RAAN a încheiat la sfârșitul anului 2013 un contract provizoriu cu Complexul Energetic Oltenia pe o perioadă de două luni, ianuarie și februarie 2014, care a expirat, iar RAAN nu a achitat cărbunele furnizat de CEO în această perioadă.

Tododată, RAAN are datorii vechi de peste 200 milioane de lei către CEO pentru cărbunele primit dar neachitat.

Creanța a fost trecută în tabelul întocmit de administratorul judiciar al RAAN, aflată în insolvență din septembrie 2013, dar potrivit sindicatelor, până martie 2014 nu fusese achitată nicio parte din datoria acumulată.

Pe de altă parte conducerea CEO intenţionează să externalizeze Cariera Husnicioara, iar reprezentanții RAAN și-au arătat interesul de a prelua mina, procesul fiind însă îngreunat de starea de insolvență a companiei din Drobeta Turnu Severin.

Conducerea RAAN nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere cu privire la situația contractului de furnizare a cărbunelui cu CEO.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top