miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

MINISTERUL AGRICULTURII SPRIJINĂ FORMAREA CAMERELOR AGRICOLE ÎN JUDEŢELE ÎN CARE NU EXISTĂ

Preşedintele Camerei Agricole Naţionale, Cornel Stroescu a participat joi, în Capitală la o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, secretarul de stat, Daniel Botănoiu şi mai mulţi directori din MADR, principala temă fiind legată de înfiinţarea Camerelor Agricole în judeţele în care nu s-au înfiinţat.

ministrul agriculturii si cornel stroescu

În cadrul discuţiilor purtate, ministrul Agriculturii şi-a arătat disponibilitatea şi interesul de a se implica în formarea acestor structuri, primul pas care trebuie făcut fiind acela de prelungire a termenului limită pentru înfiinţarea Camerelor Agricole, în baza Legii 283/2013.

„Am găsit deschidere la domnul ministru al Agriculturii pentru înfiinţarea Camerelor Agricole în judeţele unde nu există. Noi trebuie ca săptămâna viitoare să prezentăm datele cu privire la aceste judeţe dar şi la judeţele unde s-au înfiinţat Camerele Agricole. Domnul Constantin ne-a promis că va lua legătura cu prefecţii din judeţele unde nu s-au format aceste structuri pentru că ei sunt cei care trebuie să formeze comitetele de iniţiativă în vederea formării Camerelor Agricole Judeţene. Îi mulţumin Ministrului Agriculturii pe această cale pentru sprijin, mai ales că a promis că va mijloci şi obţinerea de sedii pentru Camerele Agricole în cadrul Direcţiilor pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Judeţene.”, a declarat preşedintele Camerei Agricole Naţionale, Cornel Stroescu.

Camerele Judeţene s-au înfiinţat până în prezent în judeţele: Bihor, Sălaj, Sibiu, Suceava, Neamţ, Timiş,  Botoşani, Caraş Severin, Arad, Maramureş, Tulcea, Călăraş, Gorj, Dolj şi Mehedinţi.

Tot în cadrul întâlnirii de joi s-a discutat şi despre TVA la arendă în cazul societăţilor agricole, care dublează impozitarea în agricultură, ministrul Agriculturii fiind interesat de rezolvarea acestei probleme a fermierilor.

Ministerul de Finanţe este însă, cel care trebuie să modifice legislaţia privind fiscalitatea în agricultură.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top