miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

MINISTERUL MEDIULUI VA FINANŢA AMENAJAREA PARCURILOR DIN DROBETA-TURNU-SEVERIN

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a declarat că ministerul pe care îl conduce ia în calcul finanţarea amenajării parcurilor din municipiu, dat fiind gradul de poluare produs de Termocentrala de la Halânga.

ministrul 1

Referindu-se la problemele de mediu care se înregistrează la Romag-Termo, ministrul Rovana Plumb a declarat că emisiile de dioxid de sulf sunt de 10 ori mai mari decât nivelul acceptat de normele în vigoare. În acest context, ministerul pe care îl conduce ia în calcul amenajarea parcurilor din Drobeta-Turnu-Severin, ca o primă măsură de contracarare  poluării aerului.

„Luăm în considerare la nivelul Ministerului Mediului finanţarea în oraşul Drobeta-Turnu-Severin  a parcurilor pentru că cetăţenii au nevoie nu numai de zone de recreere, dar au nevoie şi de aer curat având în vedere că nivelul de poluare prezintă anumite probleme la nivelul judeţului Mehedinţi, ca urmare a modului de funcţionare a Romag Termo”, a  spus Rovana Plumb.

Alte proiecte de mediu în Mehedinţi se vor derula la Eşelniţa, iar unul altul în valoare de 87 de milioane de euro priveşte infrastructura de apă-canal la nivelul mai multor localităţi din judeţ.

„La următorul pol la nivelul administraţiei fondului pentru mediu în următoarele 10 zile se va deconta suma necesară recostrucţiei ecologicepentru Eşelniţa în cuantum de 3 milioane de lei şi în acest fel rog Direcţia Europeană din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi să ia în calcul foarte serios şi să facă în aşa fel încât într-un ritm alert să se rezolve problemele şi clarificările în ceea ce priveşte contractul semnat pe Axa 1 privind infrastrctura de apă şi canal la nivelul judeţului Mehedinţi”, a mai adăugat ministrul Mediului.

Corina Macavei

Pe aceeaşi temă:

ROVANA PLUMB: „ROMÂNIA ESTE ÎN PROCEDURĂ DE INFRINGEMENT ÎN CEEA CE PRIVEŞTE NERESPECTAREA PREVEDERILOR DIRECTIVEI LA ROMAG-TERMO”

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top