miercuri , 20 octombrie 2021
NEWS ALERT

MINISTRUL NIŢĂ: RESPONSABILII DE JAFUL DE LA RAAN VOR FI TRIMIŞI LA PARCHET

La Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) de la Drobeta Turnu Severin s-a creat un prejudiciu de peste 800 de milioane de lei, de care se face responsabilă fosta conducere, a afirmat marţi, la Mioveni, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

raan

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, spune că s-a cheltuit o sumă uriaşă pentru instalaţia de şlam dens, deşi nu este pusă în funcţiune. Mai mult decât, problemele de mediu trenează la această regie, care periodic este amendată de Garda de Mediu Mehedinţi pentru poluările cu praf.

„Acolo a fost un jaf de peste 800 de milioane de lei, ceea ce înseamnă în jur de 170 de milioane de euro. Vor trebui luaţi la bani mărunţi şi văzut cum au putut să cheltuiască o sumă enormă pentru o instalaţie care nici la ora actuală nu este pusă în funcţiune. Ar fi trebuit să mai scoatem noi vreo şase milioane de euro şi acei bani nu-i avem”, a declarat Niţă, citat de Agerpres.

Ministrul a precizat că RAAN va intra într-un proces de reorganizare şi eficientizare, iar prejudiciul creat va trebui recuperat de la cei responsabili.

“Acolo va urma un proces de restructurare, concomitent cu trimiterea la Parchet a tuturor celor care se fac responsabili de (…) modul în care a fost gestionată această regie”, a spus Constantin Niţă.

RAAN va fi reorganizată, astfel încât se vor separa activităţile de cercetare, dezvoltare, inginerie tehnologică şi suport tehnic pentru energetica nucleară de activităţile de producţie apă grea şi energie termică, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvern la sfârşitul lunii mai. Pentru gestionarea activităţii de cercetare a fost înfiinţată Regia Autonomă pentru Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), cu sediul la Mioveni, în judeţul Argeş.

Ministrul delegat pentru Energie Constantin Niţă a vizitat, marţi, Sucursala de Cercetări Nucleare din cadrul RATEN Mioveni, însoţit de mai mulţi parlamentari şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene.

Corina Macavei

loading...


2 comentarii

 1. Cum ramane cu smecheria certificate CO2 contra salarii si materii prime ?! Nu e deturnare de fonduri ?
  Dar cu ” gaura” financiara aferenta reparatiilor de la TERMO ?! Dar cu teava de pe estacada TERMO
  subevaluata ?! Cum poti ” economisi ” o cantitate de combustibil aferenta 74.000 km INTR-UN AN
  SI JUMATATE de catre soferul unui anumit director portocaliu …. Sa aiba vreo legatura cu …campania
  electorala a portocaliilor ? Pe astea SA NU le stie d-l min. Nita , sau sunt minore …

 2. Asta sa fie explicatia intrarii in CONCEDII MEDICALE a 2 dintre cei mai importanti „actori” ai dezastrului
  din RAAN , respectiv CONSILIERII DE SPECIALITATE ai fostilor directori generali RAAN ?
  Cat de curand se va ajunge si in zona politicului , speram . Eventual inainte de parlamentare , ca sa
  stim si noi cum sta treaba ……………….

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top