marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII A DISPUS CONTROALE ALE DSP ÎN TOATE SPITALELE DIN ȚARĂ

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, a anunțat, luni, ca toate spitalele din țara vor fi controlate, în perioada 10-15 decembrie, de Direcțiile de Sănătate Publică, iar pe baza rezultatelor vor fi făcute planuri de masuri, care vor fi prezentate în 19 decembrie, în videoconferința.

_DSC0695Potrivit MEDIAFAX, Eugen Nicolăescu a precizat ca, în perioada 16-18 decembrie, secretarii de stat Raed Arafat și Adrian Pană, precum și secretarul general, care vor coordona întreaga activitate de verificare a spitalelor, vor elabora planuri de măsuri pentru evaluarea capacității din perioada 24 decembrie 2013 – 6 ianuarie 2014.

Aceste planuri vor fi prezentate, în 19 decembrie, în videoconferința, tututor celor interesați, respectiv prefect, directorii Direcțiilor de Sănătate Publică, coordonatorilor din domeniul medical din cadrul Consiliilor Județene, managerilor de spitale, reprezentanților Colegiului Medicilor, ai Colegiului Farmaciștilor.

Ministerul Sănătății a făcut o anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat public subfinanțarea, lipsa medicamentelor și a materialelor sanitare din spital, dar și neimplicarea autorităților care au ales să reabiliteze termic spitalul, în loc să asigure materialele sanitare necesare.

Un control a fost făcut și la Institutul Oncologic București (IOB), după ce unitatea nu mai dispune de unele medicamente și materiale sanitare, potrivit declarațiilor pacienților.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top