sâmbătă , 6 martie 2021
NEWS ALERT

MIRCEA PÎRVULEŢU DE LA DRFP CRAIOVA, ACUZAT CĂ TRATEAZĂ DISCREŢIONAR INSPECTORII FISCALI DIN MEHEDINŢI

finantele publice 1Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Conducerea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Craiova angajează cheltuieli pentru cărţi şi echipamente de calculator doar pentru inspectorii de la Dolj, în timp ce inspectorii fiscali de la control din Mehedinţi  nu şi-au primit banii pentru deplasările pe teren de cinci luni de zile.

Trecerea Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mehedinţi în subordinea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Craiova în septembrie 2013 se pare că nu a adus niciun beneficiu acestei instituţii. Dimpotrivă. Inspectorii fiscali de la AJFP Mehedinţi ne-au relatat, sub protecţia anonimatului, că de 4-5 luni pur şi simplu finanţează instituţia unde îşi desfăşoara activitatea cu combustibil plătit din buzunarul propriu, cu hârtie, tonere şi altele necesare desfăşurării activităţii.

“În timp ce nouă ni se spune că nu sunt bani pentru nimic, ei îşi cumpără cărţi”, spune un angajat.  “Mi s-a stricat calculatorul de câteva luni, am făcut referat şi de atunci aştept că nu sunt bani. Văd că pentru ei au să se doteze.”, spune un alt angajat. “Lucrez la control, mă deplasez pe teren, în judeţ cu maşina proprie şi nu am primit banii pe delegaţii de patru luni. E bătaie de joc. Bine că ne trimit controale să vadă dacă am înregistrat bine hârtiile”, se plânge un alt angajat.

Subfinanţarea activităţii Finanţelor Publice Mehedinţi merge până acolo încât funcţionarii publici de la Serviciile Fiscale din Orşova şi Strehaia au stat în frig pe timpul iernii o lună de zile la serviciile fiscale.

“L-aş întreba pe directorul general Pârvuleţu, dacă a fost corect faţă de noi, cei de la Mehedinţi atunci când ne-am desfăşurat activitatea în birourile unde nu erau mai mult de 4-5 grade iarna. Ne-au adus combustibil pentru centrală după ce trecuse iarna aproape“, spune un inspector.

Şi toate astea se întâmplă în condiţiile în care pentru funcţionarii de la Craiova se găsesc fonduri pentru achiziţionarea unor cărţi şi acumulatori electrici UPS. De exemplu, pentru Serviciul Juridic din cadrul DRFP Craiova au fost achiziţionate în 18 martie a.c. 16 cărţi “necesare pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii”. La aceeaşi dată, au fost achiziţionaţi prin cumpărare directă şi 40 de acumulatori electrici de tip UPS, preţul unui astfel de obiect este de minim 200 de lei bucata în magazinele de specialitate. Pentru funcţionarii publici de la Mehedinţi toate aceste achiziţii par mofturi, în condiţiile în care ei nu au nici măcar toner la imprimante.

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top