luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

MITING DE AMPLOARE, LUNI LA PREFECTURA MEHEDINŢI. ANGAJAŢII RAAN, HIDROSERV, POŞTA ROMÂNĂ ŞI CEZ IES ÎN STRADĂ

Aproximativ 600 de angajaţi de pe cele două platforme ale RAAN, împreună cu salariaţi de la Hidroserv Porţile de Fier, de la Poşta Română dar şi CEZ participă luni, la un miting de protest în faţa Prefeturii Mehedinţi, acesta fiind organizat de Blocul Naţional Sindical în scopul asigurării protecţiei sociale din partea Guvernului în cazul unor disponibilizări.

protest

Liderii de sindicat au obţinut autorizaţie pentru miting între orele 15 şi 17, pentru un număr de 600 de personae.

Liderul Sindicatului Romag Prod, afiliat Blocului Naţional Sindical, Florin Rogobete a declarat luni pentru mhalert.ro că principala revendicare a celor care vor merge în faţa Prefecturii Mehedinţi este agigurarea protecţiei sociale din partea Guvernului în cazul disponibilizărilor în condiţiile în care la momentul actual nu sunt locuri de muncă disponibile pentru cei care vor fi daţi afară din structurile menţionate mai sus.

Practic participanţii la mitingul de protest îşi vor arăta nemulţumirea faţă de Ordonanţa 36 privind protecţia socială prin plăţi compensatorii, atacată cu OUG 29 , care la articolul 10 a scos o parte din unităţile de stat care beneficiază de plăţi compensatorii în urma disponibilizărilor.

Potrivit OUG 36, unităţile cu capital de stat primesc pe lângă ajutorul de şomaj şi venituri compensatorii pe o perioadă de doi ani, dar nu şi angajaţii de la RAAN, Hidroserv şi cei care vor pleca în perioada următoare de la Poşta Română şi CEZ.

Florin Rogobete a arătat că personalul disponibilizat de la Termo Suceava, Termo Bacău şi chiar de la Oltchim a primit aceste plăţi compensatorii, aspect discriminatoriu din punctual de vedere al sindicaliştilor.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top