marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MITINGURILE SE VOR PUTEA ORGANIZA ÎN CONTINUARE ÎN FAŢA PREFECTURII

Protestele, mitingurile şi alte manifestări se vor putea organiza în continuare în faţa Palatului Administrativ din municipiul Drobeta-Turnu-Severin. Proiectul primarului Severinului prin care dorea să interzică aceste manifestări nu a trecut în forma iniţială.

gherghe in sedinta

La presiunea sindicatelor, primarul Severinului, Constantin Gherghe a cedat şi a spus consilierilor locali întruniţi luni după-amiază în şedinţa ordinară pe luna aprilie că sindicatele „trebuie să aibă în continuare dreptul la manifestări”.

Prin urmare, se vor putea organiza mitinguri în faţa Palatului Administrativ, dar numai cu autorizaţie din partea comisiei judeţene de ordine publică.

Proiectul iniţiat de primarul municipiului Turnu Severin, Constantin Gherghe, viza interzicerea protestelor în vecinătatea Palatului Administrativ (clădire în care îşi desfăşoară activitatea Prefectura Mehedinţi, Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Primăria Drobeta Turnu Severin) pe motiv că angajaţii de aici au nevoie de linişte.

Reacţia sindicatelor, dar şi a consilierilor din opoziţie a fost una pe măsură şi au catalogat acest drept ca unul bolşevic.

„Se doreşte interzicerea oricăror felul de manifestări pe o rază de 200 de metri pătraţi în jurul Palatului Administrativ. În primul rând că limitează libertatea de exprimare a individului, o a doua chestiune este strict legată de faptul că orice fel de protestatari ca să poată fi auziţi şi pentru a sensibiliza autorităţile trebuie să protesteze, să se manifeste într-o asemenea zonă şi nu într-o zonă neutră, unde nu-l vede nimeni şi o chestiune pentru care eu cel puţin am dat aviz negativ că este un proiect de hotărâre absolut ilegal”, a declarat vineri consilierul local PDL, Dumitru Mărculescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top