miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

MOAŞTELE SFÂNTULUI ANTONIE DE LA IEZER SOSESC LA CATEDRALĂ

Astăzi, începând cu ora 17.00, credincioşii mehedințeni sunt aşteptaţi la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin să se închine preacinstitelor moaşte ale Sfântului Antonie de la Iezerul Vâlcii.

sf antonie de la iezerRacla cu sfintele moaşte va fi adusă de la Schitul Iezer din jud. Vâlcea de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În jurul orei 17.00, preacinstitele moaşte ale Sfântului Antonie de la Iezer vor fi întâmpinate de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.

La ora 18:00 va fi săvârșită slujba Vecerniei. Credincioşii se pot închina sfintelor moaşte după-amiaza zilei de 9 mai. Acestea vor rămâne la Catedrala Episcopală până joi la ora 16.00.

Cuviosul Antonie de la schitul Iezeru-Vâlcea a fost unul dintre marii sihaştri ai Carpaţilor, numit de credincioşii din partea locului „Sfântul Antonie Sihastrul”. Acest preacuvios părinte este cel mai renumit sihastru al Olteniei de la sfârşitul veacului al XVII-lea şi începutul celui următor.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top