luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

MUNCA PE CANICULĂ, FĂRĂ APĂ LA BLOCUL MATERNO INFANTIL. VIN MINISTRI LA SEVERIN

La temperaturi care au depăşit cu mult 40 de grade Celsiul la soare, muncitorii au lucrat luni, din greu în curtea Blocului Marterno Infantil din Drobeta Turnu Severin. Au trasat marcaje rutiere în parcările unităţii, au şters geamuri şi s-au ocupat de ultimele detalii pentru ca totul să fie gata până la 1 august, când oficialii din Ministerul Sănătăţii sunt aşteptaţi în municipiu pentru a participa la recepţia clădiii Blocului Materno Infantil.

maternitate
Parcarea Blocului Materno Infantil din Drobeta Turnu Severin era plină luni de muncitori chiar la orele amiezii când temperaturile au depăşit cu mult 40 de grade la soare. Unii trasau linii pentru marcajele rutiere, iar alţii ştergeau de zor geamurile unităţii. Joi ar trebui ca totul să sclipească pentru vizita Ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolaescu. Informaţia a fost confirmată de autorităţile din sistemul sanitar din Mehedinţi, deşi nimeni nu a vrut să şi-o asume oficial. Muncitorii ştiau însă pentru ce se grăbesc să definitiveze ultimele detalii.
„E foarte cald dar nu avem ce face, trebuie să facem curăţenie. Am inteles ca vine ministrul si trebuie sa facem curat. Da, taiem iarba, strangem toate mizeriile care sunt aici in curte. Joi, am inteles că vine.”, a declarat unul dintre muncitori.
Cu munca sunt obişnuiţi oamenii, mai greu de suportat a fost codul portocaliu de caniculă, mai ales că oamenii nu au avut nici apă, după cum au declarat muncitorii.
Agitaţie a fost şi la câţiva metri distanţă, în curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Aici s-a tuns iarba şi s-a făcut curăţenie.  Împreună cu ministrul sănătăţii ar trebui să vină şi secretarul de stat Raed Arafat, care cel mai probabil va dori să facă o vizită Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
Construcţia Blocului Materno Infantil s-a ridicat la două milioane de  lei şi ar fi trebuit să fie gata în luna iulie 2012.
Cu trei luni înainte de termenul final pentru realizarea lucrărilor la Blocul Materno-Infantil, din Drobeta Turnu Severin, au apărut o serie de probleme. Doctorul Dumitru Pătraşcu, şeful Secţiei obstretică-ginecologie, a sesizat atunci că în noua maternitate lipseşte ventilaţia de pe holuri, iar compartimentarea secţilor nu respectă normele igienico-sanitare. Problema se pare că a fost rezolvată atunci, după care s-a cerut o suplimentare de fonduri.
Chiar dacă se va face recepţia clădirii joi, rămâne problema aparaturii. Unitatea ar trebui să aibă 160 de paturi.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top