joi , 26 noiembrie 2020
NEWS ALERT

MUNIDICPIUL DROBETA TURNU SEVERIN, ORAȘUL CU CEA MAI MICĂ RATĂ A ȘOMAJULUI. Află aici unde este cea mai mare!

Municipiul Drobeta Turnu Severin este orașul cu cea mai mică rată a șomajului, din județul Mehedinți, potrivit Institutului de Statistică, care arată că în Orșova, rata șomajului era de 2,6% la începutul lunii mai, în Strehaia -4,3%, în Vânju Mare – 2,4%, pe primul loc figurând orașul Baia de Aramă cu o rată a șomajului de 6,2%.

Statistica întocmită la sfârșitul lunii aprilie a anului 2015 a fost transmisă Primăriei Drobeta Turnu Severin, primarul municipiului reședință de județ declarând că procentul șomajului, de 1,5% este unul rezonabil. Constantin Gherghe sustine că gradul de ocupare a crescut după ce, în Drobeta Turnu Severin, mai mulți investitori din mediul privat au făcut angajări întrucât au găsit mediul propice pentru producție.

gherghe”La această concluzie nu am ajuns noi, a ajuns Institutul de Statistică care comunică lunar acest buletin și la nivelul județului indică nivelul de șomaj pe fiecare UAT – Unitate Administrativ Teritorială. Este adevărat, la nivel de județ este 6,3, dar la nivelul municipiului este 1,5% / nivelul de șomaj.  Este rezonabil și s-a ajuns la o asemenea cifră datorită faptului că s-au creat câteva mii de locuri de muncă la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin. Luăm în calcul CELROM-ul, firma japoneză, firma portugheză care și ei fac angajări și plus celelalte servicii: comerțul s-a extins. Cel mai important este că nu ne mai putem plânge ca și până acum că avem un șomaj ridicat.”, a declarat luni, primarul Constantin Gherghe.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a mai adăugat că la momentul actual sunt domenii în care forța de muncă este greu de identificat. Spre exemplu, sunt firme de taxi care nu găsesc șoferi. Până la sfârșitul anului se estimează ca numărul locurilor de muncă să crească cu aproximativ două mii.

Același raport arată că cea mai mare rată a șomajului, din rândul orașelor mehedințene se regăsește în Baia de Aramă – 6,2%.

statistica

Pe de altă parte, același raport arată că, cei mai mulți șomeri se regăsesc în mediul rural. Astfel, în comuna Corlățel, rata șomajului este de 25,8%;  în Cujmir – 21,1%, în Gruia-24,8%, iar în Pădina – 26,1%.

Oana Mitu

 

 

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top