marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

NEGOCIERI LA SÂNGE CU CEO – ROMAG TERMO VA PRIMI CĂRBUNELE NECESAR. TERMOCENTRALA PREGĂTITĂ SĂ FURNIZEZE CĂLDURĂ

coalAdministraţia Complexului Energetic Oltenia şi RAAN au semnat astăzi un contract pentru furnizarea a 240.000 de tone de cărbune, lunar. Înţelegerea este semnată şi de Administratorul Judiciar al RAAN, iar regia va plăti în avans 30 % din cantitatea de cărbune livrat. În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu a dat asigurări că semnărea acestui contract a rezolvat problema cărbunelui pentru iarna 2013 – 2014.

După ce acum câteva zile Romag Termo era aproape de colaps şi risca întreruperea activităţii, din lipsă de combustibil, veştile care au venit astăzi din partea autorităţilor judeţului sunt bune. Deşi iniţial negocierile dintre furnizorul de cărbune şi RAAN erau în impas deoarece CEO refuza să livreze o cantitate mai mare de 5000 de tone de cărbune pentru RAAN, astăzi, în urma unor negocieri intense, s-a ajuns la un consens şi a fost semnat un act adiţional la contractul dintre cele două entităţi. Prin acest act adiţional, în depozitele RAAN vor intra în luna octombrie 240.000 de tone de cărbune, urmând ca aceeaşi cantitate să fie livrată până la momentul apariţiei unor noi înţelegeri. Ca o garanţie, acest act adiţional a fost semnat şi de către Administratorul judiciar al RRAN, iar regia s-a angajat să plătească 30 % din cantitatea de cărbune, anticipat, iar restul în 45 de zile de la livrare. Acest act adiţional certifică faptul că în depozitele RAAN vor intra circa 8000 de tone de cărbune în fiecare zi, ceea ce îi va asigura termocentralei cantitatea zilnică necesară funcţionării, dar şi un supliment de cărbune care să intre pe stocul necesar perioadei de iarnă.

Problema căldurii, conferinţă de presă la Consiliul Judeţean Mehedinţi

Semnarea actului adiţional cu Complexul Energetic Oltenia a fost anunţată astăzi într-o conferinţă de presă organizată de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu. „Cu privire la căldura pentru anul acesta, vă spun că stocul de cărbune va fi asigurat. Astăzi suntem în posesia actului adiţional semnat între Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi CEO, cu viza Administratorului Judiciar, cu 240.000 de tone de cărbune pe lună, care va fi livrat termocentralei. Vreau să vă spun că nu a fost uşor, dar în urma discuţiilor purtate până la primul ministru, contractul a fost semnat şi căldura va fi asigurată. La Mina Husnicioara sunt în stoc 37.000 de tone de cărbune, care asigură o livrare de circa cinci zile, circa 7000 de tone zilnic, până săptămâna viitoare. La Mina Husnicioara minerii îşi vor relua activitatea mai devreme. Nu vor reveni din şomaj pe 15, ci mai devreme. A fost stabilit şi un grafic, cei de la Husnicioara trebuie să asigure 160.000 de tone din cantitatea de cărbune, iar restul până la 240.000 va fi asigurat de la Mina Ploştina, din zona Motru. În ceea ce priveşte plata, condiţia este să se asigure 30 % din valoarea totală a cantităţii de cărbune, lucru cu care administratorul judiciar a fost de acord şi va face plata până în data de nouă, sunt banii. Sunt banii şi pentru CFR, să plătim şi CFR-lui datoria existentă pentru ca să fie deblocat transportul până miercuri, data când vom începe să transportăm cărbune de la Motru. Problema a fost rezolvată după discuţiile la minister, la primul ministru, pentru că implicarea aceasta politică a fost până sus” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu

Termocentrala pregătită să dea căldură

Odată rezolvată problema cărbunelui, termocentrala este pregătită să furnizeze căldură, a declarat în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Paul Ivaşcu consilierul directorului RAAN. „Chiar de astăzi s-a început livrarea de agent termic în oraşul dumneavoastră, la un punct termic pe strada Plevnei. Urmează Spitalul Judeţean şi liceele. Vom putea să respectăm şi acel algoritm conform căruia scăderea temperaturii sub zece grade mai multe nopţi şi vom putea furniza căldură fără probleme populaţiei”.

Şi administratorii Asociaţiilor de proprietari au fost chemaţi astăzi la RAAN şi într-o şedinţă li s-a spus că locatarii vor putea primi agent termic, în cazul în care se vor face solicitări în acest sens. Totodată, administratorilor li s-a cerut să colecteze de la populaţie banii pentru plata agentului termic furnizat. Datoria populaţiei către RAAN în acest moment este de 35 de milioane de lei.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top