marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

NEMULŢUMIRI LA HIDROELECTRICA SERV PORŢILE DE FIER

cristinel popescuLiderul Sindicatului Porţile de Fier de la Hidroelectrica Serv SA, Cristinel Popescu, spune că au fost încălcate în mai multe rânduri drepturile angajaţilor şi că există drepturi salariale neacordate de peste 13 milioane de lei. Pe rolul instanţei sunt deja mai multe procese intentate de sindicat pentru recuperarea acestor sume de bani.

Potrivit liderului de sindicat Cristinel Popescu, există la această oră patru dosare pe rolul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării din cauza modului diferenţiat în care se acordă drepturile salariale în cadrul Hidroelectrica Serv SA. „Am făcut propuneri conducerii executive privind încheierea unor acorduri privind eşalonarea la plată a datoriilor, rămase fără rezultat. Din acest motiv am acţionat în instanţă şi există dosare pe rolul Tribunalului Mehedinţi privind recuperarea sumelor datorate de societate”, a declarat luni Cristinel Popescu.

Liderul de sindicat invitase luni jurnaliştii la o conferinţă de presă, însă conducerea Hidroelectrica Serv SA nu a permis accesul jurnaliştilor în instituţie, astfel că discuţiile s-au purtat în stradă, pe trotuarul de lângă sediul societăţii.

Cristinel Popescu a tras un semnal de alarmă privind pericolul funcţionării în siguranţă a instalaţiilor energetice din cauza neefectuării la timp a lucrărilor de mentenanţă. „La ora actuală peste 60 la sută din hidroagregate sunt nereparate şi procentul este în creştere. La Porţile de Fier există turbine la care numărul de ore a depăşit cu mult 8000 de ore de funcţionare pentru a intra în reparaţii. S-a ajuns la cifre ce depăşesc 12.000 de ore. La grupul 3 unde s-a produs avaria erau aproape 13.000 de ore. Punem din nou întrebarea: cine răspunde pentru posibile avarii cu efecte greu de contabilizat”, a declarat Cristinel Popescu. Acesta mai spune că s-au făcut retehnologizări scumpe şi obiective de mică importanţă în loc să fie finalizate proiectele mari demarate şi aflate în stadiu de execuţie.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top