miercuri , 26 ianuarie 2022
NEWS ALERT

NEWS ALERT: RAAN REIA FURNIZAREA APEI CALDE ÎN DROBETA TURNU SEVERIN

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucelare din Drobeta Turnu Severin anunţă că reia furnizarea agentului termic către populația din municipiu începând cu data de 09.07.2014 orele 10.00.

646x404

Anunţul a fost făcut de către RAAN, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă.

“Întrucât populaţia bun-platnică  nu trebuie să suporte consecinţele lipsei de responsabilitate din partea asociaţiilor de locatari/proprietari privind achitarea datoriilor către furnizorul de energie termică, RAAN va relua furnizarea agentului termic la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin începând cu data de 9.07, ora 10.00.”, se arată în comunicatul RAAN.

RAAN a interrupt furnizarea apei calde în Drobeta Turnu Severin în data de 1 iulie, anunţând că măsura se va lua pe termen nelimitat, ca urmare a datoriilor pe care asociaţiile de proprietari din municipiu le au către companie pentru furnizarea agentului termic.

Datoria asociaţiilor de proprietari din Drobeta Turnu Severin se ridică la data de 7.07.2014 la suma de 44 319 894 lei.

În cursul zilei de luni, conducerea RAAN, reprezentanţi ai municipalităţii, dar şi ai asociaţiilor de proprietari din Drobeta Turnu Severin au participat la o întâlnire, în care administratorul special al RAAN, Viorel Marian a făcut apel către administratori şi preşedinţi să crească gradul de încasare a datoriilor.

În cadrul întâlnirii, adminsitratorul special al RAAN a rătat că datoriile foarte mari pe care asociaţiile de proprietari le înregistrează către RAAN la plata energiei termice, agravează situaţia dificilă din punct de vedere financiar a companiei aflată în process de reorganizare.

“Gradul de încasare de la asociaţii este cel mai mic din România şi se ridică la 6 la sută din valoarea facturată şi nu mai putem face faţă. Totul depinde de seriozitatea oamenilor şi de banii pe care îi au în buzunar”, a declarat Viorel Marian.

Întrebat cu privire la soluţia pentru ca locuitoii municipiului să primească apă caldă, viceprimarul Marius Screciu a arătat că datoriile asociaţiilor de proprietari reprezintă doar o parte din valoarea datoriilor pe care compania le are, la rândul ei către furnizori.

“Prima soluţie este ca RAAN-ul să dea drumul la apa caldă, să deblocheze această situaţie. Şi RAAN-ul trebuie să îşi recupereze o parte din bani, dar nici să suferim toţi pentru cei care nu reuşesc să îşi plătească utilităţile în fiecare lună. Pe de altă parte, şi RAAN-ul trebuie să înţeleagă că nu faptul că nu s-au plătit aceste utilităţi îi trimit să oprească apa caldă.”, a declarat Marius Screciu.

RAAN are datorii către furnizorii de servicii care se ridică la 140 milioane de lei şi care au fost acumulate din septembrie 2013, de la intrarea în insolvenţă a companiei.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top