duminică , 23 ianuarie 2022
NEWS ALERT

NOTA UNUI ELEV DIN MEHEDINŢI A CRESCUT CU PESTE 4 PUNCTE DUPĂ CONTESTAŢIA DEPUSĂ LA EVALUAREA NAŢIONALĂ

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Mehedinţi a deschis o anchetă după ce în urma soluţionării contestaţiilor la evaluarea naţională, nota la proba de limba română a unui elev a crescut cu 4,3 puncte, profesorii evaluatori dând vina pe oboseală.

EVALUAREA NATIONALA mhalert.ro

Înainte de depunerea contestaţiei la proba de limba şi literatura română, elevul respectiv a avut nota 3,80, iar după reevaluare a primit nota 8,10.

„Se pare că a fost o mică greşeală din partea corectorilor. O să analizăm situaţia săptămâna viitoare în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar. O punem pe seama oboselii.”, a declarat marţi, Simona Tatomir, preşedintele Comisiei de Evaluare Naţională Mehedinţi.

La rândul său, inspectorul şcolar general al IŞJ Mehedinţi, Mirela Pintea Enea, adeclarat că în urma anchetei preliminare s-a stabilit că profesorii care au evaluat lucrarea respectivă au transcri greşit nota elevului de pe ciornă pe borderoul final.

„Îmi pare foarte rău că s-a produs acest incident. Am încercat să luăm legătura cu profesorii evaluatori, au venit cu ciornele dumnealor. Nu s-a greşit la evaluare, dar în momentul în care s-a transcris de pe ciornă, de pe borderoul final lăsat în centrul de evaluare s-a transcris greşit. Probabil oboseala, suprasolicitarea şi-a spus cuvântul în această situaţie. Trebuie să luăm măsuri.”, a spus şefa IŞJ Mehedinţi.

În judeţul Mehedinţi, la evaluarea naţională, s-au depus 120 de contestaţii la limba şi literatura română şi 44 de cereri de reevaluare la matematică, în urma soluţionării acestora promovabilitatea crescând cu 0,09 procente, de la 65,89% la 65,98%.

În urma contestaţiilor depuse de elevii nemulţumiţi de notele iniţiale, 50 de note au fost mărite, iar 10 elevi au primit note mai mici decât cele iniţiale.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top