miercuri , 27 octombrie 2021
NEWS ALERT

NOU TERMEN PENTRU DESCHIDEREA BLOCULUI MATERNO INFANTIL DIN SEVERIN, ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ

Blocul Materno Infantil ar putea fi deschis în două săptămâni, după cum a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri. Zilele acestea se lucrează la mutarea aparaturii din vechea clădire, în unitatea de lângă Spitalul Judeţean.

maternitatea

Contractul de achiziţie de aparatură pentru Blocul Materno Infantil a fost suspendat, odată cu arestarea preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu. Actuala conducere a Consiliului Judeţean Mehedinţi a căutat soluţii mai puţin costisitoare, şi a decis ca aparatura din vechea maternitate să fie mutată în noua clădire, astfel încât unitatea să se deschidă. Cum zilele acestea se lucrează la mutarea aparaturii,  preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu a avansat vineri un nou termen de deschidere.

aladin georgescu„Ne-am dorit să dotăm această nouă maternitate cu aparatură nouă şi mobilier nou. Din păcate nu s-a putut şi am apelat la soluţia de rezervă, aceea de a primi aparatură de la alte spitale din ţară şi din judeţ şi de a folosi în continuare aparatura existentă în vechea maternitate, aparatură care poate fi folosită. Am început operaţiunile de mutare în Blocul Materno – Infantil şi din estimările noastre şi sper să nu apară ceva neprevăzut în perioada următoare, în aproximativ două săptămâni cred că putem vorbi despre deschiderea noii maternităţi în noua locaţie.”, a declarat Aladin Georgescu.

Blocul Materno Infantil atât de necesar pentru locuitorii judeţului a fost de-a lungul timpului motiv de controversă între şefii care s-au perindat pe la conducerea judeţului. A făcut, de asemenea şi obiectul de campanie electorală la alegerile locale din 2012, la alegerile europarlamentare  din 2014, iar acum poate fi obiect de campanie pentru alegerile prezidenţiale. Practic, de câte ori au fost chemaţi la vot, severinenilor li s-a promis că Blocul Materno Infantil se va deschide. După ce se va deshide, în sfârşit, Consiliul Judeţean rămâne cu o rată lunară de aproximativ 700 000 lei a creditului în valoare de 35 000 000 lei, contractat pentru construcţia unităţii, în 2010. Practic acestă rată sugrumă bugetul administraţiei judeţene.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top