joi , 2 decembrie 2021
NEWS ALERT

NOUL VICEPRIMAR AL SEVERINULUI ESTE ROMULUS VÂLCU

Răsturnare de situaţie în conducerea Primăriei Drobeta Turnu-Severin. În urma votului consilierilor locali astăzi a fost înlocuit în funcţia de viceprimar liberalul Daniel Cârjan cu nimeni altul decât proaspătul exclus din rândurile Partidului Naţional Liberal, Romulus Vâlcu.

romica

Un şut în fund, un pas înainte! După ce luni a fost exclus din Partidul Naţional Liberal, iată că astăzi consilierul local Romulus Vâlcu a fost ales viceprimar al municipiului Drobeta Turnu-Severin.

Consilierii locali întruniţi astăzi în şedinţa ordinară pe luna mai au votat la primul punct pe ordinea de zi schimbarea din funcţie a liberalului Daniel Cârjan, iar la punctul doi au hotărât ca Romulus Vâlcu să ocupe această funcţie. Înainte de a se trece la vot, consilierii Partidului Democrat Liberal au declarat că nu vor participa la vot. La fel a procedat şi consilierul UNPR, Liviu Nicolicea (fratele parlamentarului Eugen Nicolicea), precum şi doi consilieri liberali, respectiv Renata Nanciu şi Cosmin Robu. Astfel, din cei 22 de consilieri prezenţi în sală, 13 consilieri şi-au exprimat votul, care a fost pentru schimbarea lui Cârjan din funcţie. Cu acelaşi număr de voturi, a fost ales apoi Romulus Vâlcu în funcţia de viceprimar.

Fostul viceprimar Daniel Cârjan (preşedintele organizaţiei PNL Drobeta Turnu-Severin) a declarat că va contesta în instanţă această hotărâre întrucât o consideră ilegală: „Acum două zile, Partidul Naţional Liberal a depus la Registratura Primăriei municipiului Drobeta Turnu-Severin o adresă oficială semnată de conducerea judeţeană a partidului în care se specifică foarte clar că domnul Romulus Vâlcu şi-a pierdut calitatea de membru al PNL şi a fost exclus statutar din cadrul partidului. Acum faptul că dumnealui este viceprimar ţine de legalitate, vom vedea ce se întâmplă în perioada viitoare, categoric noi vom contesta, cert este că ocupă ilegal această funcţie şi oricum nu reprezintă Partidul Naţional Liberal. Nu există absolut niciun motiv invocat legal care să justifice schimbarea mea din funcţia de viceprimar”.

Schimbarea lui Cârjan din funcţia de viceprimar şi numirea lui Romică Vâlcu în locul său nu sunt deloc întâmplătoare. Dacă iniţial, reprezentanţii PNL Mehedinţi au declarat luni că motivele excluderii din PNL a lui Liviu Mazilu, Adriana Bădănoiu şi Romică Vâlcu sunt „repetate încălcări ale statutului”, astăzi Daniel Cârjan spune că avea cunoştinţă de mai multă vreme de schimbarea sa din funcţie şi că tocmai acest fapt l-a determinat să ceară excluderea lui Vâlcu din PNL.

daniel carjan„Unul dintre motivele, pe lângă multe altele, excluderii celor trei din cadrul PNL , este coordonarea şi planificarea în cadrul Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin pentru schimbarea viceprimarului susţinut de Partidul Naţional Liberal. Astăzi s-a dovedit că acest motiv a fost real pentru că aţi văzut am fost schimbat din funcţie, deci unul dintre motive pentru care au fost excluşi cei trei s-a confirmat astăzi. Chiar eu am propus excluderea şi încă o dată vreau să fac precizarea fiindcă văd că circulă câteva dezinformări propunerea de excludere a celor trei îmi aparţine mie exclusiv, nu este absolut nimeni altcineva în spate , nu e vorba de foşti membri ai PDL  care au venit la Partidul Naţional Liberal, propunerea a fost formulată de mine, a fost asumată de colegii liberali din cadrul Biroului Judeţean şi cu o foarte largă majoriate la nivel naţional a fost validată de către conducerea centrală a partidului”, a declarat ex-viceprimarul.

De cealaltă parte, Romulus Vâlcu spune că se consideră în continuare membru al Partidului Naţional Liberal şi că oricum decizia de excludere a sa din partid o va contesta în instanţă.

„În legătură cu ceea ce colegul meu Daniel Cârjan spunea despre excluderea mea menţionez faptul că eu sunt încă membru al Partidului Naţional Liberal şi chiar dacă există o decizie de excludere a mea, dacă citea statutul PNL şi regulamentul de aplicare al acestuia vedea că din momentul comunicării există 10 zile pentru contestaţie. Până în acest moment mie nu mi s-a comunicat o asemenea decizie. În consecinţă, după ce voi lua la cunoştinţă în mod oficial această excludere fireşte o să contest decizia lor şi atunci când va rămâne definitivă această decizie în momentul respectiv puteam discuta dacă mai sunt sau nu mai sunt membru al Partidului Naţional Liberal”, a spus Romulus Vâlcu. Cât despre promovarea pe plan local, Vâlcu nu a dorit să o comenteze precizând doar că „domnul Cârjan aşa cum se ştie nu prea s-a văzut ca viceprimar al municipiului, drept pentru care s-a ajuns la această schimbare”.

Şi fostul preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu, exclus şi el luni din PNL la propunerea lui Daniel Cârjan nu a ratat momentul să vorbească despre activitatea administrativă şi politică a fostului viceprimar pe care nu o consideră deloc mulţumitoare.

„Schimbarea sa din funcţie e o consedinţă a activităţii domnului viceprimar.  Astăzi nu a avut niciun vot de susţinere, au fost chiar persoane care nu au votat, practic toate voturile exprimate au fost în favoarea demiterii domniei sale. Când cineva te pune într-un loc sigur că tot aceia sunt cei care pot să te schimbe. O majoritate l-a promovat pe domnul Cârjan în această funcţie de maximă importanţă aceeaşi majoritate l-a demis. E consecinţa gesturilor sale politice din ultimul an, a activităţii din interiorul primăriei, practic despre domnul Cârjan s-a auzit mai mult acum decât în tot acest an la un loc. I-am dat o şansă, l-am promovat când a fost în puterile mele, nu a reuşit să se ridice la nivelul speranţelor care s-au pus în el nici în ceea ce priveşte activitatea adminsitrativă, nici în activitatea politică”, a declarat Liviu Mazilu.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top