marți , 9 martie 2021
NEWS ALERT

NUMĂRUL MAMELOR MINORE, UN FENOMEN ÎN MEHEDINŢI

Fenomenul naşterilor în cazul tinerelor care nu au împlinit încă 18 ani capătă amploare în Mehedinţi, de la începutul anului fiind înregistrate 56 de cazuri, majoritatea în rândul tinerelor din mediul rural şi care provin din familii defavorizate.

mame-minore-300x287„În ultimii 20 de ani numărul acestora a fost în continuă creştere, acesta fiind în medie de 12/lună. Tendinţa este în creştere. Fenomenul este favorizat de cauze multiple cum ar fi: abandonul şcolar, familiile dezorganizate, educaţia precară, alcoolismul şi uneori părinţii plecaţi la muncă în străinătate.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Mehedinţi, Dana Ciobanu.

Mamele minore care au născut de la începutul anului în judeţul Mehedinţi nu şi-au abandonat copiii în maternităţi sau centre de plasament, aceştia aflându-se în grija familiilor din care provin mamele.

Sursa citată anterior a arătat că de la începutul anului 2014 şi până în prezent, DGASPC Mehedinţi a întocmit adrese către primăriile din judeţul Mehedinţi pentru 56 de mame minore, în vederea monitorizării cuplului mamă-copil.

Minorele care aduc pe lume copii înainte de a împlini vârsta de 18 ani se regăsesc cu preponderenţă în mediul rural, în localităţile Gruia, Şimian şi Devesel, cele mai mici având vârste de 12, 13 ani.

Totodată, în judeţul Mehedinţi, un singur nou-născut a fost părăsit în maternitate, în cazul acestuia DGASPC luând măsura plasamentului în regim de urgenţă la un asistent maternal profesionist.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top