miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

O FAMILIE DE ŢIGANI A FOST AGRESATĂ ÎN LOCALITATEA MEHEDINŢEANĂ MAGHERU

Membrii unei familii de ţigani din judeţul Bihor, care vând perdele şi vase prin satele din Mehedinţi, au luat bătaie soră cu moartea la Brezniţa Ocol, o localitate învecinată municipiului Drobeta Turnu Severin. Oamenii susţin că au încercat să ceară sprijinul poliţiei, dar fără succes. Poliţia, în schimb, afirmă că persoanele în cauză nu au depus reclamaţie.

familia

Oamenii spun că în timp ce serveau masa în satul Magheru s-au trezit din senin cu mai mulţi indivizi din localitate, care i-au atacat cu bâte de baseball. Până să intre în maşină, o parte din ei au încasat pumni şi picioare, iar autoturismul a fost vandalizat . Ţiganii spun că nu au greşit cu nimic şi că nu înţeleg motivul pentru care au fost atacaţi într-un mod atât de violent.

„Erau vreo patru-cinci băieţi dădeau în mine cu pumnii, cu picioarele, că am picat joc şi apoi mi-au luat banii. Şi eu le-am zis: <<ce aveţi domnilor cu mine că n-am făcut nimica?>>, a spus unul din tinerii atacaţi la Magheru.

„Ne-am dus acolo la satul ăla, la Magheru şi ne-am băgat acolo la magazin, ne-am cumpărat mâncare şi ne-am pus să mâncăm. Au sărit dintr-o maşină cinci persoane şi au început să dea cu bâte de baseball lili gaborîntr-unul din băieţii noştri. Noi atunci am intrat în maşină şi ne-am închis, iar ei au dat cu ranga de două ori în geamul maşinii”, povesteşte Lili Gabor.

Imediat cum au ieşit din sat au mers la Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin să reclame incidentul, numai că de aici au fost îndrumaţi la Postul de Poliţie din comuna Brezniţa Ocol.

De teamă să se mai întoarcă acolo, oamenii au sunat în final la jurnalişti,reclamând faptul că se simt discriminaţi. „Suntem şi noi oameni civilizaţi suntem umblaţi prin lumea asta, suntem pocăiţi  penticostali, nu suntem criminali. Am fost la trei secţii de poliţie, dau au vorbit urât cu noi, nici nu ne-au băgat în seamă, avem şi noi lege, drepturile noastre”, a spus Vitan Istavan, un alt vânzător ambulant.

„În cursul zilei de astăzi (n.r.8 octombrie) la Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin s-au prezentat doi cetăţeni care locuiesc fără forme legale pe raza comunei Şimian, ei fiind originari din Bihor şi care au susţinut că au fost agresaţi în localitatea Jidoştiţa în timp ce încercau să vândă ambulant anumite produse. Aceşti au fost îndrumaţi spre Postul de Poliţie Brezniţa de Ocol, dar au refuzat categoric să se deplaseze acolo şi să depună plângere împotriva persoanelor respective”, a precizat Roxana Vişan de la Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi.

masina

Nu în puţine cazuri s-a întâmplat ca ţiganii ambulanţi sub pretextul că vând perdele ori vase să păcălească bătrânii ori să le fure banii din casă. Dacă şi în acest caz s-a întâmplat aşa, fiind un posibil motiv pentru care localnicii au înţeles să se răzbune, numai poliţia putea să stabilească acest lucru. La fel de posibilă este şi situaţia unui act violent, comis de indivizi certaţi cu legea, comuna Brezniţa Ocol fiind renumită pentru o rată ridicată a infracţionalităţii. Dar cert este un singur lucru: că ţiganii nu vor mai călca niciodată piciorul în acest sat.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top