luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

O FAMILIE ÎNTREAGĂ INTOXICATĂ CU CIUPERCI OTRĂVITOARE

O familie din comuna Pătulele a ajuns la spital la acest sfârşit de săptămână, după ce a consumat la cină o tocăniţă preparată cu ciuperci culese din pădure.

ciuperci baiat

Familia Coadă, adulţii şi cei doi copii, a cules ciupercile dintr-o pădure din apropierea satului, iar seara le-a gătit. Imediat după ce au mâncat au  început să se simtă din ce în ce mai rău. Unul dintre ei a reuşit să ajungă la telefon şi să ceară ajutor. „Am mâncat seara pe la 19,30, după care am început să mă simt rău, să am greţuri şi dureri de cap, iar apoi am ajuns la spital. Ciupercile le-am cules din comuna Pătulele, sunt nişte ciuperci roşii, nu am mai mâncat de acest fel”, a spus Marius Coadă, în vârstă de 18 ani, unul din membrii familiei intoxicată cu ciuperci.

Reacţiile digestive apar la scurt timp

În  spitale în ultimele  zile, medicii mehedinţeni s-au confruntat cu mai multe cazuri de acest gen. Victimele sunt în general persoane din mediul rural, care preferă să îşi procure materia primă din pădurile din apropiere. Reacţiile digestive apar la scurt timp după consumarea unui fel de mâncare preparat cu ciuperci din abundenţă. Câteva dintre persoanele  intoxicate au refuzat internarea, altele însă au ajuns la spital, dar din fericire au fost stabilizate.

„Au fost trei persoane care s-au internat pentru ingestie de ciuperci, o persoană a refuzat internarea şi a plecat la domiciliu, iar două au rămas internate şi în acest moment sub bine, li se face deja externarea. A fost un consum de doina borugaciuperci culese din pădure, ei susţin că au mai consumat acelaşi tip de ciuperci. Probabil este vorba, aşa cum se întâmplă de regulă, de spori de ciuperci otrăvitoare care ajung în timpul vântului sau pe timp de ploaie pe ciuperci care în mod normal sunt comestibile”, a precizat managerul Spitalului Judeţean Mehedinţi, Doina Borugă. Pentru a evita o intoxicaţie cu urmări grave,  medicii recomandă  consumul ciupercilor cumpărate din magazinele alimentare

 

loading...


Un Comentariu

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top