duminică , 24 ianuarie 2021
NEWS ALERT

O FEMEIE DIN LUNCA BANULUI ÎI CERE PREŞEDINTELUI BĂSESCU EUTANASIEREA

Ramona Staicu, din Lunca Banului – Mehedinţi îi cere, din nou, lui Traian Băsescu eutanasierea. Femeia a muncit timp de 20 de ani un teren de aproximativ 5000 de mp  din rezerva Primăriei Strehaia, dar acum  este disperată că va pierde şi bucata de pământ care îi mai rămăsese.

ramona 1

După ce a făcut publicul cazul său zilele trecute, când s-a plâns că a rămas doar cu o bucată de teren după ce Mânăstirea Strehaia a revendicat o parte din acest teren în baza unui titlu de proprietate, ea a primit de la Primăria Strehaia o somaţie prin care i se cere să elibereze terenul care i-a mai rămas, iar dacă refuză va fi acţionată în instanţă.

„Am primit o somaţie prin care se spune aşa: vă somăm să eliberaţi terenul ocupat din rezerva primăriei Strehaia, în caz contrar, ne vedem nevoiţi să vă acţionăm în instanţă pentru recuperarea terenului şi prejudiciului pe ultimii trei ani”, a declarat Ramona Staicu.

Femeia crede că reprezentanţii Primăriei Strehaia, de supărare că i-a reclamat, vor să-i ia şi bucata de teren care i-a mai rămas. Disperată, ea i-a trimis o nouă scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care îi cere să fie eutanasiată. ” Vă rog respectuos, cu lacrimi în ochi de amar şi de suferinţă, să-mi aprobaţi eutanasierea mea, Staicu Ramona, fiica mea Staicu Ionica şi soţul meu Staicu Gheorghe, toţi trei persoane cu handicap gradul I şi II. Declar domnule preşedinte că muncesc din rezerva Primăriei Strehaia un pogon de pământ, 5000 de mp, pe care l-am cultivat cu porumb. Din acest teren ne mai completăm traiul de zi cu zi, destul de greu pe umerii noştri, având soarta aceasta”, a mai spus femeia.

Terenul pentru care se luptă aceasta a fost primit din rezerva primăriei Strehaia şi ea l-a lucrat timp de 20 de ani. O parte din pământ a fost însă retrocedat mânăstirii din Strehaia, cu titlu de proprietate. Acum ea va pierde şi ultima bucată rămasă.

„La ora actuală, eu am hotărâri judecătoreşti şi trebuie să reconstitui drepturile gospodăreşti ale oamenilor pe suprafeţele care sunt în rezerva primăriei. Am trimis o somaţie să părăsească acest teren tuturor celor care îl ocupă abuziv”, a declarat primarul din Strehaia, Sâmion Burcu.

Ramona Staicu, femeia de 54 de ani care vrea sa fie eutanasiată, trăieşte cu un singur plămân şi suferă şi de astm. Ionica Staicu, fiica sa de 34 de ani, care s-a născut cu sindromul Down, are gradul I de handicap, iar soţul, Gheorghe Staicu a fost operat de curând şi este imobilizat la pat.

Femeia nu este la prima cerere de acest gen, în urmă cu trei ani formulând o cerere asemănătoare către preşedintele Băsescu, atunci când nu mai primise de mai multe luni ajutorul pentru persoane cu handicap.

Corina Macavei

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top