duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

O MĂICUŢĂ DE LA SF. ANA A CERUT SPRIJINUL VICEPREMIERULUI GABRIEL OPREA. RĂSPUNSUL ACESTUIA A NEMULŢUMIT-O

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne au venit marţi în Mehedinţi, la Orşova şi la Eşelniţa, acolo unde ploile torenţiale au făcut ravagii. În timpul vizitei la Orşova, ministrul Gabriel Oprea a reuşit să o scoată din sărite pe o măicuţă de la Mănăstirea Sf. Ana, atunci când aceasta i-a cerut sprijinul pentru repararea drumului rupt de ape.

maicuta

Cei doi reprezentanţi ai Guvernului României au ajuns cu elicopterele, la orele prânzului, la Orşova, primul popas fiind la Graţca, în cartierul de vile şi pensiuni, acolo unde luni un bărbat a murit fiind surprins de un mal de pământ.

La întoarcere din cartierul Graţca, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost abordat de o măicuţă de la Mănăstirea Sf. Ana din Orşova, care i-a cerut sprijinul pentru refacerea drumului care face legătura dintre sfântul locaş şi oraş, afectat de inundaţii. „Am înţeles. În afară de drumul d-voastră mai sunt nişte oameni care trebuie ajutaţi (…)”, a spus Gabriel Oprea.

Răspunsul ministrului Oprea nu a fost însă deloc pe placul măicuţei.

„Drumul este rupt în trei locuri, eu am coborât, escaladând ca o maimuţă, am căzut de două ore, sunt udă până la piele. Suntem izolate, nu am intrat în panică, dar vrem să fim ajutate şi să ni se facă dreptate pentru că drumul nu se poate urca. Nu ne-a dat prea multe şanse şi asta m-a deranjat, dar celălalt (n.r. Liviu Dragnea), ne-a spus că ne ajută. Nu am avut nici apă, alimente avem fiindcă este o doamnă din Bucureşti, care este nepoata ctitorului nostru, Pamfil Şeicaru, doamna Ionescu Viorela, care ne ajută tot timpul. Apă nu este în tot oraşul, dar curentul ni l-a făcut acum de două ore. Am primit curent, alimente avem pentru câteva zile”, a spus măicuţa Ambrozia Mărginean.

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, mai împăciuitor a intervenit  în discuţie, promiţându-i măicuţei că până la orele serii se va interveni în zonă cu utilaje.

Iată dialogul între măicuţă şi vicepremierul Liviu Dragnea:

Măicuţa: Ştiţi cum am coborât? Ca o maimuţă, ţinându-mă de pomi.

Liviu Dragnea: Acum nu mai rămâne decât să ţineţi cont de ceea ce vă spun eu, că în seara asta ajunge la d-voastră, că Dumnezeu e sus şi ne vede pe toţi. Aşa zic eu şi zic să fim mai calmi.

Măicuţa: Am fost foarte calmă, dar în momentul în care am văzut cum a vorbit (n.r. Gabriel Oprea) am zis că ceilalţi oameni sunt foarte importanţi şi noi nu valorăm nimic, cam aşa ceva. Iertaţi-mă, dar aşa am simţit. De la d-voastră nu, de la celălalt. D-voastră aţi vorbit cu mine, d-voastră m-aţi auzit, m-aţi ascultat, dar când am vrut să vorbesc cu ăla, a zis ca şi cum…

Liviu Dragnea: Vă implor, până deseară ajunge la d-voastră, vă rog să aveţi încredere. Doamne ajută.

Măicuţa: Doamne ajută.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top