joi , 9 decembrie 2021
NEWS ALERT

VIDEO O PLOAIE TORENŢIALĂ A FĂCUT PRĂPĂD ÎN SATUL TÂMNA

O ploaie puternică a făcut ravagii miercuri după-amiază în satul mehedinţean Tâmna. Cele mai afectate au fost casele de lângă dealuri fiindcă toată apa a intrat direct în gospodăriile lor, distrugând grădinile oamenilor cu legume.

deschidereBătrânii satului spun că un asemenea prăpăd nu au văzut vreodată. „A fost o rupere de nori deasupra dealului”, povestesc oamenii, după care timp de peste o oră a plouat torenţial. În multe gospodării apa depăşea o jumătate de metru, astfel că grădinile cu legume au fost distruse, iar fântânile afectate.

„Plouă atât de tare, am 80 de ani, eu nu am văzut în viaţa mea ce văzui astăzi. Toată apa veni de pe deal, noroc că eu fusăi precaută, făcui şanţ în jurul fântânii şi am apa limpede”, spune Stanca Rădescu. „Veni viitură de pe dealurile astea. Bunarul e acoperit tot cu apă, păsările le găsirăm pe toate înecate în apă, le uscarăm la căldură cu becul. Pe aici în vale nu mai avem nimic în grădini, distrusă apa tot. De când s-a terminat cu CAP s-au înfundat şi canalele”, spune o altă femeie din sat,  Eugenia Alexandru. „Am avut apa de o jumătate de metru în curte, a fost rupere de nori acolo pe deal. Nu am mai văzut aşa ceva de când eram copil odată la bunica mea aici. Toată apa de pe deal a venit la noi, parcă era Dunărea. Vâjâia de ziceai că e sfârşitul lumii, apa era pe jumătate de drum”, povesteşte o altă săteancă.

Şi gospodăria familiei Brebu a fost serios afectată, iar oamenii sunt supăraţi că apa le-a intrat în curte fiindcă un canal din apropierea casei nu este curăţat.

„Toată apa veni de pe deal, cred că a fost apa în curtea mea de vreo 30 de centimetri. Apa a intrat prin gard, mi-a distrus maşina de spălat, cartofii, ceapa, tot ce am avut în grădină. Dacă ar fi fost canalul desfundat nu ar fi intrat în curtea mea”, spune Iancu Brebu. „Curgea apa peste tot, ce să-i fac eu, intră în casă. Ne luă şi ceapă şi tot. Plouă foarte tare,  a fost rupere de nori. Cum vine apa cum ne inundă”, zice doamna Brebu.

Viceprimarul comunei Tâmna a venit la faţa locului şi le-a promis oamenilor că va lua măsuri pentru curăţarea acestui canal.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top