luni , 27 septembrie 2021
NEWS ALERT

O SUTĂ DE CANDIDAŢI AU IEŞIT DE LA TITULARIZARE CÂND AU VĂZUT SUBIECTELE

Un număr de o sută de candidaţi dintre cei 450 prezenţi, luni, la examenul de titularizare au considerat că subiectele sunt foarte grele, astfel că au părăsit sala de examen în prima oră după ce au primit subiectele.

Subiectele la examenul de titularizare le-au pus probleme unora dintre candidaţi.  Unii au fost luaţi prin surprindere în timp ce alţii au susţinut că nu a fost greu, doar mult de scris. Subiectele au fost complexe şi au verificat în primul rand pregătirea didactică a candidaţilor.

DSCF8189Potrivit inspectorului şcolar Florin Ghiocel, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, 88 de candidaţi au absentat luni, la examenul de titularizare, iar aproximativ o sută dintre cei prezenţi, au ieşit din sălile de examen imediat după ce au văzut subiectele.

În Mehedinţi s-au înscris iniţial, pentru titularizare 650 de candidaţi, dar doar 532 au susţinut, anterior probei scrise de luni, proba practică şi inspecţiile speciale la clasă.

O sută de candidaţi s-au înscris la titularizare în Mehedinţi pentru un post de învăţător, iar 90 pentru educatori. Deşi nu sunt posturi titularizabile, la limba şi literatura română s-au înscris 68 de dascăli, iar la educaţie fizică şi sport – 60 de candidaţi.

La nivelul judeţului Mehedinţi sunt doar 15 posturi titularizabile, acestea fiind la matematică, educaţie muzicală şi limba romani. Cei care vor obţine minimum nota 7 vor promova examenul şi vor merge, cel mai probabil, pe posturile temporare. In nota finala  pondere va avea si   punctajul obtinut la proba practică.

Rezultatele finale se vor afişa în data de 30 iulie.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top