marți , 18 ianuarie 2022
NEWS ALERT

O TÂNĂRĂ CU RETARD MINTAL A MURIT ÎNECATĂ CU O BUCATĂ DE PÂINE

directia generala 1O anchetă administrativă la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi urmează să stabilească împrejurările în care a decedat o tânără cu retard mintal sever, care a înghiţit o bucată de pâine.

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, cu retard mintal sever, a fost abandonată de părinţi de la cinci ani şi a fost îngrijită în Centrul de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi din Drobeta Turnu Severin.

Tânăra, care avea probleme de deglutiţie, a profitat de un moment de neatenţie al supraveghetorilor din centru, a furat o bucată de pâine, după care s-a ascuns într-o toaletă şi a înghiţit pâinea. A fost un gest fatal pentru că echipajul de pe ambulanţă solicitat la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru salvarea acesteia.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi a demarat o anchetă administrativă pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs decesul, dar şi pentru tragerea la răspundere, dacă este cazul, a supraveghetorilor.

„Tânăra care a trăit în cadrul Centrului de Plasament pentru Copilul cu Dizabilităţi avea probleme de deglutiţie încă de la sosirea în centru, aceasta mânca necontrolat. În prezent este o anchetă administrativă în curs de desfăşurare şi aşteptăm anchetele din partea poliţiei şi a Parchetului. Se aplică legea, în funcţie de rezultatul anchetei”, a precizat Dana Ciobanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Mehedinţi.

DGASPC Mehedinţi aşteaptă rezultatul necropsiei pentru finalizarea anchetei. Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

„În cursul zilei de 26 iunie a.c., în jurul orei 19,30, Poliţia municipiului Drobeta Turnu Severin a fost sesizată de către un asistent din cadrul centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilităţi din Drobeta Turnu Severin cu privire la faptul că o tânără de 22 de ani, în urma asfixiei cu bol alimentar a decedat. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, care au constatat cele sesizate şi au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii uciderii din culpă. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Judeţean, urmând a se face necropsia”, a precizat Roxana Vişan de la Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top