marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

OAMENII STRĂZII, FOLOSIŢI DE EVAZIONIŞTI

În dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,6 milioane de euro,în care procurorii şi ofiţerii de la Serviciile de Crimă Organizată din Caraş Severin, Mehedinţi şi Gorj au efectuat miercuri 25 de percheziţii, anchetatorii au stabilit că învinuiţii au implicat oameni ai străzii pe numele cărora înfiinţau societăţi comerciale.

mASCATIIPotrivit DIICOT, în octombrie 2012, în urma unei sesizări a SRI, procurorii DIICOT Timişoara au început monitorizarea mai multor oameni de afaceri din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj, care emiteau facturi false către “firme fantomă” ce figurau pe numele unor oameni ai străzii sau care apoi erau închise. În baza acelor facturi, patronii îşi deduceau TVA, iar cei ale căror firme aveau profit îşi diminuau baza impozabilă, prejudiciind astfel bugetul. Activitatea infracţională de care sunt suspectaţi învinuiţii presupune derularea prin mai multe societăţi a unor activităţi comerciale (plăţi) fictive, sumele de bani rezultate fiind însuşite în interes personal. În acest circuit comercial există o ultima firmă, în sarcina căreia rămâne datoria fiscală şi care este deschisă fictiv pe numele unor persoane care nu pot fi găsite de autorităţi ale statului cu atribuţii în domeniu fiscal, fie pe numele unor persoane fără adăpost, sau pe numele unor persoane care locuiesc în fapt, în străinătate. Prejudiciul estimativ adus bugetului statului se ridică la suma de aproximativ 7 milioane lei. 20 de percheziţii s-au desfăşurat în judeţul Caraş-Severin, patru în Mehedinţi şi una în Gorj, iar procurorii au emis 20 de mandate de aducere la audieri.

25 de percheziţii au desfăşurat miercuri dimineaţa, procurorii şi ofiţerii de la Serviciile de Combatere a Crimei Organizate în Mehedinţi, Caraş Severin şi Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,6 milioane de euro, ancheta fiind coordonată de DIICOT Timiş.

Anchetatorii au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals, uz de fals şi spălare de bani care avea ramificaţii în cele trei judeţe. Potrivit DIICOT, în urma cercetărilor efectuate, prin rezoluţia din 23.09.2013 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 20 învinuiţi şi 7 societăţi comerciale. Asupra celor 20 de persoane planează suspiciunea rezonabilă că au înregistrat în fals în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale, documente care atestă efectuarea unor acte comerciale fictive.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top