marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

„OFICIAL” TUTUROR LE MERGE BINE ÎN USL MEHEDINŢI

… Şi ar fi culmea să nu fie aşa, din moment ce sunt la putere. Totuşi, alegerile interne pentru desemnarea preşedintelui Organizaţiei PNL Drobeta Turnu Severin au pus pe tapet mai clar ca niciodată faptul că lupta internă se dă între două tabere: cea dispusă să iasă de sub umbrela PSD şi să-şi continue singură drumul către formarea unei formaţiuni liberale puternice şi echipa care vrea să rămână în continuare sub umbrela PSD şi să reprezinte în PNL vocea mai marelui social democrat al judeţului. Declaraţiile celor mai importanţi contracandidaţi pentru funcţia de preşedinte al PNL Drobeta Turnu Severin stau mărturie.

PN;L 1

Astfel, Daniel Cîrjan, cel care a deţinut până la alegerile din 10 august funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL şi cel care a fost detronat din funcţia de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin prin votul social democraţilor din Consiliul Local, a delimitat clar cele două opţiuni al liberalilor cu drept vot.
„Partidul Naţional Liberal astăzi va avea de făcut o opţiune. Rămâne în trecut, sau merge către viitor. De asemenea va avea de făcut o opţiune bună, şi definitiv şi pentru totdeauna va fi independent pe scena politică locală sau nu.”, a spus Daniel Cîrjan înainte de vot.
Pe de altă parte, contracandidatul său, Ion Sîrbulescu era convins că mai puternică în partid este tabăra apropiată Partidului Social Democrat şi care îl susţine pentru funcţia de preşedinte.
„Cât suntem la Guvernare cu USL –ul trebuie să ne înţelegem bine cu PSD-ul.”, a spus Ion Sîrbulescu, adăugând totodată că apreciază că mai puternică în PNL este „aripa apropiată de PSD pentru că sunt colegi de alianţă”.
La nivel declarativ, deputatul PNL, Viorel Palaşcă, cel care l-a susţinut pe Ion Sîrbulescu pentru şefia PNL Drobeta Turnu Severin l-a contrazis.
„Suntem suficient de căliţi şi de maturi ca să avem forţa şi tăria de a sta pe propriile picioare şi a nu îmbrăţişa alte propuneri venite din afara partidului ca să aducă soluţii în PNL.”, a spus Viorel Palaşcă.

Altfel, contracandidaţii şi susţinătorii lor au făcut declaraţii rezervate şi dacă ne-am fi aşteptat să îşi asume cineva divorţul de PSD, aşa cum s-a vehiculat în ultima perioadă, nimeni nu a făcut-o. Şi totuşi, marii absenţi de la întâlnirea de la Casa Tiuneretului din Drobeta Turnu Severin de sâmbătă au fost tocmai membrii Partidului Social Democrat, colegi de Uniune.
Dacă la alegerile interne din PSD Mehedinţi, liberalii au onorat invitaţia prin prezenţa şefului PNL Mehedinţi de atunci, Liviu Mazilu, la alegerile interne din PNL Drobeta Turnu Severin, social democraţii ori n-au fost invitaţi, ori n-au vrut să vină şi au preferat să urmărească de pe margine sfârşitul unei lupte cu miză mare.
Cel care a făcut previziunile Organizaţiile PNL Mehedinţi a fost preşedintele interimar, Marcel Vela, primarul de la Caransebeş.
“În Mehedinţi vreau să vă spun, şi să reţineţi ca mărturie peste ani, Partidul Naţional Liberal va fi prima voce pe scena politică din Mehedinţi în următorii trei ani.”, a declarat Marcel Vela într-o conferinţă de presă, imediat după ce a început votul.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top