miercuri , 1 decembrie 2021
NEWS ALERT

OPERAŢIUNEA „BILETUL” ÎN PDL MEHEDINŢI – EPISODUL II

O adresă semnată de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe în calitate de preşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL, cu valoare de „bilet” însă, pentru că nu are număr de înregistrare, ştampilă şi nici antet al PDL, a ajuns la Primărie şi se cere astfel validarea în funcţia de consilier local a unui fost membru PDL. Şeful PDL Mehedinţi o declară nulă.

Adresa cu valoare de „bilet” a stârnit atenţia conducerii PDL Mehedinţi, după ce a fost validată de secretarul Primăriei Drobeta Turnu Severin şi ar urma să facă obiectul unei hotărâri de Consiliu Local, luni, 29 aprilie, prin care să fie pus pe funcţia de consilier local din partea PDL, Eduard Brează, în locul lui Nicolae Paponiu. Locul acestuia a rămas liber, după ce Paponiu a trecut pe funcţia de city manager al Primăriei severinene. În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PDL Meheidinţi, Marius Bălu a atras atenţia asupra faptului că adresa respectivă nu este una oficială, nu a fost emisă de PDL Mehedinţi, după cum nici nu îndeplineşte condiţiile unui astfel de document.

DSCF4503

„Observăm că la Primărie iar a apărut de nu ştiu unde o hârtie cică din partea PDL, Filiala municipiului Turnu Severin, semnată de preşedintele PDL  Turnu Severin, Constantin Gherghe, prin care se anunţă validat din partea partidului, urmează să fie domnul Brează Eduard  în funcţia de consilier local, un membru exclus din rândurile Partidului Democrat Liberal, un membru pe care nu l-am mai văzut pe la PDL din iunie anul trecut. Hârtia cu pricina nu are antetatul partidului, nu are număr de înregistrare de la partid, nu are ştampila partidului.”, a declarat Marius Bălu.

Ca o păcăleală sau nu, biletul respectiv este întocmit în prima zi a lunii aprilie şi are număr de înregistrare de la Primăria Drobeta Turnu Severin din data de  4 aprilie, atunci când Constantin Gherghe era încă preşedinte al Organizaţiai PDL Drobeta Turnu Severin. Cine şi mai ales cu ce interes a venit cu rugămintea de a-l pune pe Eduard Brează pe postul de consilier local, nu se ştie şi deşi hârtia este semnată de Gherghe, Marius Bălu nu este convins că primarul a făcut-o.

„Dacă mă întrebaţi pe mine îl cunosc foarte bine pe domnul Gherghe, e un bun cunoscător al legilor din România. Această hârtie încalcă legea adminsitraţiei publice locale, legea privind statutul aleşilor locali, legea partidelor politice, legea electoală, foarte, foarte multe legi şi fiindcă este înregistrată la Primărie la 1 aprilie chiar cred că este o păcăleală.”, a mai spus Bălu.

Primarul Constantin Gherghe nu a fost găsit pentru a-şi prezenta punctul de vedere cu privire la autenticitatea semnăturii de pe „biletul” care a ajuns la Primăria Drobeta Turnu Severin.

Cum PDL Mehedinţi se opune punerii pe funcţia de consilier Local a lui Eduard Brează, despre care Marius Bălu spune că a fost exclus din partid, o altă adresă, de data aceasta cu antet, ştampilă şi număr de înregistrare a fost trimisă de la PDL Mehedinţi, către Primăria Drobeta Turnu Severin.

Aşa se face că PDL Mehedinţi cere în locul lui Nicolae Paponiu să fie pusă pe postul de consilier local Diana Mitucă. Şi pentru că tot „i-a apucat pe domnii de la putere grija de locurile vacante care se cuvin reprezentanţilor Partidului Democrat Liberal”, după cum spune Marius Bălu, PDL a aprofitat de ocazie şi a cerut şi punerea pe funcţia de consilier local a lui Cristian Harcău, fost director al Colegiului Naţional Traian, în locul Doinei Borugă, cea care ocupă funcţia de manager al Spitalului Judeţean.Greu de crezut că se va lua act de dorinţele PDL din moment ce locurile din Consiliu au fost vacantate de luni bune, iar majoritatea nu s-a arătat interesată până acum să ia act de înlocuirea celor de la PDL.

Deznodământul „biletului” buclucaş îl aflăm în şedinţa de Consiliu Local de luni, 29 aprilie.

Operaţiunea „biletul” în PDL a ajuns la episodul al II-lea şi cine ştie câte vor mai urma. Primul „bilet” a fost semnat de Ion Mîţu, înainte să treacă la PNL, când era încă prim-vicepreşedinte al PDL Mehedinţi. Sub semnătură, Ion Mîţu îl anunţa atunci pe prefectul de Mehedinţi că a explus din PDL mai mulţi primari şi consilieri. Primarii l-au contrazis pe Mîţu prin acte oficiale, întocmite conform legii pe care ar trebui să o ştie orice om politic sau funcţionar.

Oana Mitu

 

loading...


Un Comentariu

Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top