marți , 19 ianuarie 2021
NEWS ALERT

OPT CONSILIERI DIN CADRUL CL DROBETA TURNU SEVERIN AU ANUNŢAT CĂ RENUNŢĂ LA PARTIDELE PE LISTELE CĂRORA AU FOST ALEŞI ŞI RĂMÂN INDEPENDENŢI

Opt consilieri locali din cadrul Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, între care viceprimarul Romulus Vâlcu, au anunţat luni că renunţă la partidele pe listele cărora au fost aleşi şi rămân independenţi, în baza Ordonanţei 55/2014, prin care aleşii locali pot să opteze pentru ce partid doresc fără să îşi piardă funcţiile obţinute în alegeri.

consilieri

Din grupul independenţilor pe care l-au format consilierii locali care au anunţat că renunţă la partidele pe listele cărora au fost aleşi în 2012 fac parte Eduard Brează (PDL), Dumitru Ungureanu (PSD), Constantin Bolocan (PDL), Veronica Nicolae (PDL), Romulus Vâlcu (exclus din PNL), Andrei Stănişoară (PDL), Renata Nanciu (PNL) şi Marin Carindăţoiu (PNŢCD).

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută luni după-amiază, cei opt consilieri au anunţat că îşi propun să formeze un grup independent din CL Drobeta Turnu Severin şi vor iniţia proiecte “în interesul cetăţenilor”, pentru a exclude presiunea politică din interiorul partidelor din care au făcut parte.

“Am depus opţiunea de independenţi în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin. Avem siguranţa că până mâine ni se mai alătură un coleg. Fiecare dintre noi am fost aleşi pe listele unor alianţe electorale care astăzi nu mai există, iar noi considerăm că am fost trimişi în Consiliul Local de cetăţenii municipiului să-i reprezentăm şi nicidecum sdă umblăm de la un partid la altul, negociind funcţii sau alte interese. Începând de astăzi vom susţine, vom iniţia, vom adopta toate proiectele care au în mijlocul lor cetăţeanul şi interesul comunictăţii. Nu vom tolera niciun proiect cu iz politic.”, a declarat Romulus Vâlcu, consilier local ales pe listele PNL, fiind ulterior exclus din partid şi obţinând funcţia de viceprimar prin susţinerea PSD.

Sursa citată anterior a mai declarat că grupului indepenţilor din CL urmează să i se alăture un alt consilier ales pe listele PDL, Mihaela Golea, aceasta nefiind prezentă la conferinţa de presă.

Romulus Vâlcu a mai declarat că grupul nu îşi doreşte să creeze instabilitate în Consiliul Local, că va susţine şi proiectele primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, acesta din urmă candidând din partea PDL dar în urma alegerilor locale din 2012 susţinând PSD.

Surse politice au arătat că viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin se pregăteşte să anunţe adeziunea pentru UNPR, înainte să expire ordonanţa 55/2014.

Veronica Nicolae, un alt consilier care s-a alăturat luni grupului independenţilor a fost aleasă pe listele PDL, dar imediat după alegerile din 2012 a susţinut PSD.

În cadrul conferineţei de luni, Nicolae a arătat că este dispusă să renunţe la funcţia de director Casa Corpului Didactic Mehedinţi pentru a rămâne independentă în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin.

“Să nu se mai spună despre nici unul dintre noi că alergăm după funcţii. În ceea ce mă priveşte, dacă funcţia mea profesională  este una politică, în acest moment, pot să renunţ cu drag la ea.”, a declarat Veronica Nicolae.

La rândul său, Andrei Stănişoară, ales pe listele PDL, a arătat că grupul militează pentru “stabilitate şi echilibru”.

“Milităm pentru stabilitate şi echilibru. Suntem un grup unitar. Fiecare a luat decizia în nume propriu.”, a declarat Andrei Stănişoară.

Întrebaţi despre motivele care au dus la renunţarea la partidele pe listele cărora au fost aleşi, Veronica Nicolae a răspuns că unii dintre cei din grupul independenţilor “s-au săturat de presiunile care se fac în politica mehedinţeană”, refuzând însă să argumenteze declaraţia.

În ceea ce priveşte configuraţia în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, cel mai mult are de pierdut Partidul Social Democrat, care avea sprijinul la vot din partea a  şase din cei opt consilieri care au format grupul independenţilor.

După formarea grupului independenţilor PSD are în CL Drobeta Turnu Severin patru consilieri şi viceprimarul municipiului, Marius Screciu, PDL – patru consilieri,  PC – 1, UNPR – 1, PNL – 2, PER – 1.

De la intrarea în vigoare a OUG 55/2014, alţi patru consilieri aleşi le listele Partidului Naţional Liberal au trecut la PSD, fiind vorba despre Liviu Mazilu, Adriana Bădănoiu, cea care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Oana Biriboiu şi Valentin Picioruş.

Oana Mitu, Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top