vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

OPT ELEVI DE LA COLEGIUL NAŢIONAL TRAIAN AU DAT PIEPT CU DISCIPLINA RUSEASCĂ

Opt elevi ai Colegiului Naţional Traian din Drobeta Turnu Severin au avut posibilitatea să cunoască disciplina rusească în cadrul unei tabere internaţionale la Sankt Petersburg, dar şi frumuseţea acestui oraş.

elevi

Elevii au participat la această tabără ca urmare a câştigării unei competiţii internaţionale de matematică. Cele două săptămâni petrecute în Rusia vor constitui o experienţă de neuitat pentru cei opt elevi ai Colegiului Naţional Traian. Au cunoscut disciplina rusească, stricteţea unui program, dar au avut posibilitatea să viziteze şi unul din cele mai frumoase oraşe ale lumii.

bogdan

„Mie mi-a plăcut foarte mult în tăbăra din Rusia, am stat acolo 14 zile, ne-am distrat de minune, mai ales că am avut şi lecţii de matematică îmbinate cu activităţi de comunicare şi de jocuri. Am vizat o bună parte din oraşul Sankt Petersburg, printre care şi Palatul de iarnă şi multe alte obiective turistice importante”, spune Bogdan Marghescu, elev în clasa a IX-a.

elev

„Ne trezeam pe la ora 8,00, la 8,15 făceam înviorarea, apoi mâncam ceva pe la 8,30, după care aveam ore. (…) Într-una din zile, mi-a plăcut foarte mult, am avut şi o bătaie cu apă”, spune Vasile Marian Daniel, elev în clasa a VI-a.

Directorul Colegiului Naţional Traian, Manuela Praja, care a însoţit delegaţia de elevi, şi totodată, a susţinut cursuri în cadrul taberei, spune că elevii severineni s-au remarcat, doi dintre ei au primit diplome pentru implicare activă în concursurile şi lecţiile ţinute acolo.

manuela

„Am avut ocazia să observăm şi să fim parte activă a unui program foarte încărcat şi foarte bine pus la punct, un program atât de dezvoltare personală şi de cultivare a propriului eu al copiilor, dar şi program de matematică, respectiv informatică. Astfel, am fost bucuroasă să constatat că elevii noştri au participat 2 ore şi 20 de minute la cursuri care s-au ţinut cu profesori ruşi, spanioli, români şi după aceea un program foarte încărcat de activităţi. La început a fost greu pentru elevi, dar după aceea s-au acomodat şi le-a plăcut foarte mult. Ceea ce pot să spun este că au avut de învăţat ce înseamnă o activitate strictă, cum se respectă un program strict, ce înseamnă disciplina şi distracţia în acelaşi timp”, a declarat Manuela Praja.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top