marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

OPT PERSOANE RIDICATE PENTRU AUDIERI ÎN DOSARUL CARDURILOR CLONATE

Opt persoane din Mehedinţi au fost ridicate miercuri, în urma percheziţiilor efectuate de ofiţerii de la Crimă Organizată în Drobeta Turnu Severin şi localitatea Dedoviţa din comuna Cerneţi,  aceştia urmând să fie duşi la sediul DIICOT Timişoara pentru audieri, fiind suspectaţi de fraude bancare cu carduri clonate. Printre suspecţi este şi fiica unui fost ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraundelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi.

infractor14 percheziţii au desfăşurat poliţiştii, în Mehedinţi, miercuri dimineaţa, în urma căroara, unii dintre suspecţi nu au fost găsiţi la domiciliu. Totodată au fost ridicate calculatoare, baze de date şi carneţele pe care erau trecute date de pe cardurile care fuseseră falsificate, imformaţii pe baza cărora se goloseră aproximativ şase mii de carduri din SUA.

În dosarul cardurilor clonate, alte percheziţii domiciliare s-au desfăşurat miercuri dimineaţa în  Timiş, Arad şi Hunedoara.

 Metoda specială care golea conturile

Anchetatorii susţin că liderii grupării erau indivizi din Drobeta Turnu Severin, care ar fi condus operaţiunile de imprimare a datelor de pe aproximativ şase mii de carduri bancare din Statele Unite ale Americii, cu ajutorul unui soft special. Membrii grupării identificau cu ajutorul softului respectiv POS-urile vulnerabile de la diferite restaurante şi benzinării din SUA. Ulterior, cu ajutorul unui program informatic, furau datele cardurilor care erau folosite în  POS-urile respective, iar informaţiile care ajungeau pe mail erau vândute la alţi membri care clonau carduri şi scoteau banii. Sumele obţinute în urma vânzării a peste 6.000 de carduri au fost investite de liderii grupării în maşini de lux – Jaguar, Mercedes ML – sau în locuinţe, care au fost cumpărate pe numele bunicilor sau ale mamelor, încercând astfel să piardă urma banilor.  Cei mai curajoşi erau membrii grupării care mergeau la bancomate să scoată banii de pe cardurile falsificate, astfel că primeau un comision de 40% din suma extrasă. Indivizii puseseră la punct toate detaliile în cei şase ani de activitate infracţională. Nu scoteau niciodată mai mult de o mie de euro de pe un card de teamă că s-at autosesiza posesorii şi ar reclama furtul.

Când poliţiştii şi jandarmii au intrat miercuri, într-una dintre locuinţele suspecţilor, închiriată într-un complex rezidenţial de la marginea Timişoarei au găsit şi droguri.

Oana Mitu

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top