miercuri , 25 noiembrie 2020
NEWS ALERT

ORGANIZARE PROASTĂ LA FESTIVALUL SARMALELOR

5000 de sarmale au pregătit organizatorii Festivalului „Oale şi sarmale” de la Şişeşti. Primăria comunei a organizat astăzi cea de-a X-a ediţie a festivalului cu fonduri europene, în cadrul unui proiect transfrontalier româno-sârb.

sarmale

La eveniment au fost prezenţi prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, directorii mai multor instituţii publice, politicieni, printre care şi fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, fiul al satului.

Localnicii care au participat la manifestare, dar şi mulţi severineni care au ţinut să fie prezenţi la acest eveniment nu au plecat de aici până nu au servit o porţie de sarmale. Femeile care au pregătit sarmalele au fost răsplătite de primărie cu câte o diplomă de onoare.

Dacă la capitolul „sarmale” toată lumea s-a declarat mulţumită, în ceea ce priveşte organizarea, lucrurile au lăsat de dorit. Programul nu a fost respectat deloc, iar problemele cu sonorizarea au făcut ca programul artistic susţinut de artiştii locali să nu poată fi urmărit de spectatori.

Deschiderea manifestărilor ar fi trebuit să aibă loc la ora 12,00, dar aceasta s-a făcut abia la orele 14,30, când organizatorii au reuşit să aducă un specialist de la Turnu Severin pentru a rezolva problema cu sonorizarea. La orele prânzului şi comercianţii erau foarte supăraţi pe organizatori întrucât din cauza curentului slab li se stricau preparatele din carne în frigidere.

oale sisestiDar una peste alta, cei care au venit la festival au putut să-şi achiziţioneze obiecte ceramice lucrate cu mare măiestrie de meşterii olari din zona Şişeştiului ori din judeţul Vâlcea, iar preţurile au fost mai mult decât accesibile.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top