luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

ORŞOVA: PRIMARUL MANEA AR PUTEA FI „ÎNLĂTURAT”

Surse politice din interiorul USL spun că se doreşte îndepărtarea din funcţia de primar a liberalului Ion Marea, pe motiv că acesta nu ar mai fi pe placul preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu. Cum de-a lungul timpului, la Orşova s-au scris scenarii de telenovele în politică şi adminsitraţie, n-ar fi de mirare ca USL să-şi rupă cămaşa în Mehedinţi, chiar în municipiul de la intrate în judeţ dinspre Caraş.

Declaraţia că în Consiliul Local se fac şi se desfac iţe pentru debarcarea primarului Manea a făcut-o preşedintele PDL Orşova, Adrian Cican în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând totodată că PDL se opune acestui demers.

cican

„Se doreşte înlăturarea actualului primar, domnul Manea, iar noi Partidul Democrat Liberal vă spunem clar şi răspicat: Nu vom susţine sub nicio formă suspendarea, revocarea sau demiterea actualului primar, vom susţine în schimb demiterea, suspendarea sau revocarea actualului viceprimar. Nu vrem ca primarul să fie dat jos, pentru că a fost ales de populaţie şi dorim să-şi ducă mandatul până la sfârşit. Sigur, în condiţiile în care nu săvârşeşete o infracţiune.”

Numai că viceprimarului din Orşova, Constantin Negulescu nu i se pot reproşa prea multe ilegalităţi, ci mai degrabă o sumă de idei trăsnite, mai ceva ca cele din vestita emisiune televizată cu prichindei de 4-5 ani. De-a lungul timpului conservatorul Constantin Negulescu a vrut barieră la intrarea în Orşova pentru şoferi şi plimbări cu submarinul sau gondola.

constantin negulescuion maneaSă ne întoarcem însă către edilul şef – Ion Manea şi la motivele pe care le-ar putea folosi colegii de alianţă pentru a-l da jos din funcţia de primar. Se pare că pe rolul instanţelor de judecată ar fi un dosar deschis în urma unui conflict de interese în care s-a aflat Ion Manea încă de pe vremea când era consilier local la Orşova. Aceeaşi poveste cu banii statului care intră în conturile firmelor deţinute de politicieni sau apropiaţii acestora.

Primaul Ion Manea nu a fost găsit pentru un punct de vedere cu privire la o posibilă înlăturare a sa sau cu privire la starea de incompatibilitate invocată în presă în timpul campaniei electorale din anul 2012.

Dacă prefectul va semna un astfel de ordin de inlăturare a lui Manea nu ştim deocamdată. Liberalul are însă sprijinul democrat liberalilor care spun că ar trebui să îşi ducă mandatul până la capăt întrucât a fost ales.

Preşedintele PDL Orşova, Adrian Cican a declarat luni că pentru orşoveni ar colabora cu orice formaţiune politică, doctrinar vorbind preferă însă Partidul Naţional Liberal.

„Ne gândim la o colaborare şi cu PSD-ul. Ne gândim la o colaborare, indiferent de culoarea politică pentru orşoveni. …. Sigur, suntem totuşi un partid de centru dreapta.  Dacă se va pune problema doctrinei nu putem să avem o altă poziţie decât să colaborâm cu Partidul Naţional Liberal sau orice altă forţă de centru dreapta, normal. Dacă vom avea de ales, da, cu PNL-ul putem colabora oricând, tocmai pentru că suntem din aceeaşi familie de partid de centru dreapta.”, a conshis Adrian Cican.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top