miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PÂINEA S-A IEFTINIT, EVAZIUNEA FISCALĂ CONTINUĂ. EVAZIUNEA LA PÂINE A AJUNS LA 60 %

New Image1Numai în ultimele 24 de ore poliţiştii din Mehedinţi au confiscat zece autovehicule care trasportau pâine fără acte.

Odată cu scăderea TVA la pâine, autorităţile au declanşat o ofensivă amplă împotriva celor care încalcă legea prin faptul că nu înregistrază întraga cantitate de pâine vândută în actele contabile. Iar faptul că patronii încearcă în continuare să fenteze legea, deşi se bucură de o serioasă majorare a TVA, se poate constata şi la Drobeta-Turnu-Severin. Aici, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au oprit în traffic zeci de maşini care transportau produse de panificaţie, zece dintre aceste fiind descoperite că nu aveau acte pentru marfa pe care o transportau.

“În ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au continuat activităţile pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor de cereale şi de panificaţie. Oamenii legii au oprit în trafic, pe DN 57, DJ 607 B, pe raza localităților Svinița și Cireșu, în orașul Baia de Aramă, municipiul Orșova şi în oraşul Vânju Mare zece autoutilitare înmatriculate în județele Caraș Severin, Gorj și Mehedinți. La controlul efectuat, conducătorii auto, nu au putut face dovada provenienței celor aproximativ 5.200 produse de panificație și patiserie aflate în mijloacele de transport. În cauză, s-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantități de produse, autovehiculele fiind indisponibilizate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți. Societățile comerciale în cauză au fost sancționate contravenţional pentru nerespectarea prevederilor OUG 12/2006, cu suma totală de 27.000 lei fiecare” a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

De altfel, faptul că o foarte mică parte din cantitatea de pâine fabricată este trecută în acte poate fi observată şi la Drobeta-Turnu-Severin. Cu excepţia hypermarket-urilor, există foarte multe centre de vânzare a pâinii unde vânzătorii “uită” să elibereze şi bonul fiscal pentru produsul de panificaţie cumpărat de client. Într-o astfel de anchetă demarată de reporterii MH Alert am constatt că la un chioşc de unde am cumpărat pâine am primit bon numai după ce l-am solicitat, iar în cel de-al doilea vânzătoarea nici nu şi-a făcut vorbă de bon. Faptul că bonul fiscal e pasăre rară când vine vorba de pâine este confirmat şi de cumpărători, care recunosc faptul că în afară de hypermarket-uri, foarte rara li se eliberează bon fiscal atunci când cumpără pâine.

Conform unui raport al Guvernului, făcut înainte de scăderea TVA la pâine evaziunea fiscală la produsele de panificaţie depăşise alarmanta cifră de 60 %.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top