luni , 18 octombrie 2021
NEWS ALERT

PANDURII LUI TUDOR VLADIMIRESCU AU VENIT LA CERNEŢI

Sărbătoare mare în localitatea Cerneţi. Zeci de cernăţeni s-au adunat duminică în parcul de la intrare în sat, pentru a omagia împreună cu autorităţile judeţene şi locale împlinirea a 192 de ani de la Revoluţia lui Tudor Vladimirescu.

panduri 1

Toată suflarea satului s-a adunat la Monumentul ridicat în memoria lui Tudor Vladimirescu chiar la intrare în Cerneţi pentru a-i cinsti aşa cum se cuvine memoria comandantului pandurilor. De buna organizare a evenimentului s-a ocupat primarul comunei Şimian, Constantin Truşcă.

panduri 3La evenimentele organizate de Primăria Şimian la Cerneţi au fost prezenţi şi reprezentanţii autorităţilor publice locale, respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, dar şi viceprimarul municipiului Drobeta Turnu-Severin, Marius Screciu.

Spre încântarea tututor celor prezenţi mai mulţi tineri constumaţi în panduri şi-au făcut apariţia pe nişte armăsari de toată frumuseţea la scena amenajată în parcul de la intrare în sat, după care „Tudor panduri 2Vladimirescu” a dat citire textului Proclamaţiei de la Padeş: ,,Nici o pravilă nu opreşte pre om de a întâmpina răul cu rău. Şarpele când îţi iasă înainte, dai cu ciomagul de-l loveşte, ca să-ţi aperi viaţa, care de multe ori ni să primejduieşte din muşcătura sa. Dar pre balaurii care ne înghit de vii, căpeteniile noastre, zic, atât cele bisericeşti cât şi cele politiceşti, până când să-i suferim a ne suge sângele din noi? Până să le fim robi?’’.

La această oră, pe scena amenajată în parc mai mulţi artişti susţin un concert de muzică populară. Petrecerea va continua până seara târziu.

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top