luni , 27 septembrie 2021
NEWS ALERT

PATRU CONSILIERI JUDEŢENI, ALEŞI PE LISTELE PNL AU TRECUT LA PSD

Un număr de patru consilieri aleşi le listele Partidului Naţional Liberal au trecut la PSD, anunţul fiind făcut miercuri de preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, într-o conferinţă de presă.

Cei patru consilieri care au trecut la PSD, sunt Liviu Mazilu, Adriana Bădănoiu, cea care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Oana Biriboiu şi Valentin Picioruş.

PSD

Preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD, Aladin Georgescu a declarat că cei patru consilieri care au trecut oficial la PSD au susţinut proiectele PSD în Consiliul Judeţean încă de la alegerile locale.

„Este vorba despre patru consilieri judeţeni care şi-au câştigat acest mandat pe lista USL, dar care au fost membrii PNL. Sunt oameni alăturis de care noi am muncit în campaniile trecute, sunt oameni care au fost în permanenţă alături de noi.”, a declarat Aladin Georgescu, în cadrul conferinţei de miercuri.

Totodată, Liviu Mazilu, cel care a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, a declarat că alături de PSD îşi propune să continue proiectele USL.

„Motivul principal pentru care am ales să facem acest pas important în viaţa noastră ţine de consecvenţă. Consecvenţa se referă la faptul că noi am fost aleşi pe listele USL, suntem consilieri USL, iar PSD, alături de partenerul conservator sunt singurii continuatori ai proiectelor USL, prin urmare, ne simţim datori să mergem pe aceeaşi linie şi să susţinem în continuare proiectele USL, reprezentate astăzi de PSD şi PC în Consiliul Judeţean Mehedinţi şi nu numai.”, a spus Mazilu.

Liviu Mazilu şi Adriana Bădănoiu au fost excluşi din PNL în mai 2013, prin votul majorităţii membrilor Delegaţiei Permanente a PNL, tot pentru apropierea de PSD.

Ulterior, după ce au fost excluşi din PNL, Organizaţia PNL Mehedinţi a cerut Consiliului Judeţean ca cei doi să fie daţi afară din forul judeţean pe motiv că au fost excluşi din partidul pe lista căruia au fost aleşi, dar majoritatea PSD nu a luat act de adresele PNL.

Contactat miercuri, preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu a declarat că singura care l-a sunat să-l anunţe că trece la PSD a fost consilierul judeţean, Oana Biriboiu.

„Despre ce consecvenţă poate fi vorba atâta timp cât treci de la dreapta la stânga. Dacă îmi aduc aminte, domnul Liviu Mazilu a fost dat afară din PNL, tocmai pentru colaborare cu PSD, după care a trecut la IRL, apoi, de la IRL, la PNŢCD. La  PNŢCD şi-a arătat forţa în campania electorală de la Europarlamentare şi acum a trecut la PSD, unde probabil că de la început a vrut să ajungă. Dacă asta se numeşte consecvenţă să treci de la dreapta la stânga eu nu mai înţeleg nimic. Eu nu cred că ordonanţa aceasta a aleşilor locali, domnului Mazilu şi doamnei Bădănoiu li se aplică. O să vedem peste 45 de zile ce se va întâmpla. Domnul Picioruş a făcut campanie încă de la europarlamentare cu domnul Mazilu la PNŢCD, iar doamna Oana Biriboiu, este angajată la Agenţia de Plăţi în Agricultură la Craiova, probabil că a vrut să-şi păstreze postul. M-a sunat luni şi mi-a spus că trece la PSD, un gest de apreciat că a avut tăria să sune.”, a declarat preşedintele PNL Meheidnţi.

După trecerea celor patru consilieri judeţeni la PSD, PSD ale în Consiliul Judeţean Mehedinţi 19 consilieri, în timp ce PNL are trei consilieri.

Întrebat cu privire la numărul aleşilor locali care au trecut la PSD de la intrarea în vigoare a ordonanţei care le permite acestora să schimbe partidul fără să-şi piardă mandatele, Aladin Georgescu a spus că de la intrarea în vigoare a actului, PSD are peste 55 de primari în judeţul Mehedinţi din cei 66.

„Cel puţin 55 de primari, reprezentând 55 de unităţi administrativ teritoriale sunt în momentul de faţă membri PSD.”, a spus Aladin Georgescu.

După alegerile locale din 2013, PSD a obţinut în Mehedinţi 18 mandate de primari.

Surse din interiorul PSD au arătat pentru mhalert.ro că primarii au semnat adeziunile, dar nu au făcut publică trecerea la PSD, de teamă că după 45 de zile, cât este în vigoare ordonanţa privind aleşii locali, îşi vor pierde mandatele.

În judeţul Mehedinţi sunt 66 de unităţi administrativ teritoriale.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top