miercuri , 19 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PEDEAPSĂ DIVINĂ PENTRU CRIMINALUL DIN BALTA. SE CHINUIE ÎN CONTINUARE PATUL DE SPITAL

Viorel Mazăre, bărbatul în vârstă de 44 de ani, cel care și-a înjunghiat miercurea trecută soția se află în continuare internat la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin, starea sa fiind stabilă, dar gravă după ce s-a înjunghiat în zona gâtului, în urma oribilei crime pe care a comis-o în comuna mehedințeană Balta.

Magistrații Tribunalului Mehedinți au dispus arestarea preventivă a individului, în lipsă, în data de 14 martie.

criminal balta

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, privind arestarea preventivă a inculpatului Mazăre Viorel. Dispune arestarea preventivă, în lipsă, a inculpatului Mazăre Viorel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…) pe o durată de 30 de zile, începând de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.”, se arată în sentința publicată pe portalul Tribunalului Mehedinți.

Întrucât starea de sănătate a bărbatului nu a permis arestarea sa în Centrul de Arest Preventiv al Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, acesta este în continuare internat la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, unde este ținut sub atentă supraveghere. Potrivit medicilor, individul este stabil hemodinamic dar este în continuare în stare gravă. Cum a depășit momentele critice, cel mai probabil, imediat ce va putea fi transportat, va fi dus la Spitalul Penitenciarului Jilava, pentru a se reface și totodată pentru a-și ispăși pedeapsa. Cel mai probabil mandatul de arest preventiv îi va fi prelungit, având în vedere încadrarea faptei: omor calificat.

Copiii, în plasament la rude

Între timp, copilul de nouă ani pe care îl avea cu femeia pe care o ucis-o și celelalte două fete au fost date în plasament de urgență rudelor. Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Mehedinți au decis ca una dintre fete și copilul cel mic să fie încredințați unor rude din localitatea Sfodea, în timp ce a doua fată, elevă la liceu a fost încredințată unor rude din Drobeta Turnu Severin.

“Rudele care au luat copiii au fost consiliate cu privire la modalitatile de relaționare și susținere emoțională în astfel de situații.”, a declarat miercuri, Dana Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Mehedinți.

Dramele s-au ținut lanț în familia Mazăre

Familia lui Viorel Mazăre a fost urmărită de drame în ultimele luni. Fiul său dintr-o căsnicie anterioară a murit în data de 7 octombrie 2013,  după ce a fost lovit de o mașină, pe trecerea de pietoni din Halânga. Viorel Mazăre a primit atunci tratament psihologic pentru a trece peste decesul băiatului, dar despărțirea de actuala soție cu care avea un copil de nouă ani i-a întunecat mințile. După ce a aflat că femeia vrea să depună actele de divorț și că era într-o altă relație a decis să o ucidă. Miercuri, 12 martie, când aceasta se întorcea de la școala din Balta, unde îl dusese pe fiul lor, a așteptat-o pe uliță, a înjunghiat-o cu un cuțit de mai multe ori și a lăsat-o fără suflare la pământ. Conștient de oribila crimă, individul a mers în beciul casei sale și cu același cuțit a încercat să se sinucidă și a ingerat și substanțe toxice, cel mai probabil insecticid. Ca o pedeapsă divină însă, bărbatul a supraviețuit tentativei de suicid și se chinuie pe patul de spital.

Oana Mitu

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top