luni , 27 septembrie 2021
NEWS ALERT

PENSIONARII CU VENITURI MICI PRIMESC ALIMENTE

Veniturile reduse care nu le permite un trai decent îi determină pe zeci de bătrâni formează zilele acestea cozi la Clubul Pensionarilor din Drobeta Turnu Severin pentru a primi câte un pachet cu alimente de bază care să îi ajute să aibă o masă mai bogată de sărbători decât îşi pot permite ei. Ajutorul vine din partea Ligii Judeţene a Pensionarilor, iar produsele au fost cumpărate chiar din cotizaţia acestora.

pensionari la pachete

Pensionarii cu venituri de până în 450 de lei au fost chemaţi la sediul Clubului Pensionarilor pentru a-şi ridica pachetul social. Deşi programul de distribuire a celor o mie de pachete pregătite, a fost stabilit pe parcursul unei luni, astfel încât să nu se creeze aglomeraţie la Clubul Pensionarilor, bătrânii nerăbdători au vrut să se asigure că apucă, astfel că au venit foarte mulţi, încă din prima zi.

„Paste făinoase, făină de mălai, două sticle de ulei, un pachet de orez, zahăr şi două pachete de făină de grâu. Mie îmi ajung, pentru o persoană singură şi un copil, îmi ajung, cât de cât, îmi ajung!”, a arătat o femeie pensionată pe caz de boală care primeşte 350 de lei pe lună.

Unii bătrâni au mers să vadă dacă primesc pachetul cu alimente, chiar dacă au venituri cu puţin mai mari decât limita stabilită de iniţiatorii proiectului.

“Eu am avut 400 de lei pensie şi acum am 500. Acum eu nu ştiu dacă mi-o mai da sau nu. Anul trecut am primit. Eu venii, dar nu ştiu! Mi-ar trebui, cu banii pe care îi am eu… Nu mai spun ce greu e să plăteşti toate dările la bloc!”, a declarat o bătrână aşezată la rând la pachete.

Pachetul cuprinde câteva doi litri de ulei, două kilograme de zahăr, două kilograme de făină, un kilogram de orez, unul de mălai şi o pungă de paste. Dacă unii se mulţumesc şi pe atât, alţi beneficiar spun că e prea puţin. “Eeee, ne ajung! Cât să ne ajungă?! Nici de Crăciun nu avem.”, a spus o altă bătrână.

Alimentele pentru pachetele sociale au fost cumpărate din cotizaţia de 12 lei a membrilor Ligii Judeţene a Pensionarilor Mehedinţi. Cei care vin să ridice pachetul social trebuie să prezinte carnetul de membru, cuponul de pensie şi să achitite cotizaţia anuală dacă nu au plătit-o până acum.

pachete„În prima tranşă există 400 de pachete. Beneficiarii sunt cei cu pensii mici, cuprinse între  350 la 450 de lei şi urmează până la cele o mie de pachete care se vor distribui în următoarele zile. Condiţia principală este să fie membri ai Ligii.”, a declarat vicepreşedintele Ligii Judeţene a Pensionarilor Mehedinţi, Elena Istodor.

Reprezentanţii Ligii Pensionarilor Mehedinţi spun că au stabilit ca toate pachetele să fie distribuite până în data de 15 decembrie. Cel mai probabil însă, ele se vor da în cursul acestei săptămâni.

Oana Mitu

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top