sâmbătă , 27 noiembrie 2021
NEWS ALERT

PERCHEZIŢII ÎN MEHEDINŢI LA O GRUPARE INFRACŢIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN FURTURI PE TERITORIUL FRANŢEI

Poliţiştii de investigaţii criminale şi procurorii efectuează 33 de percheziţii domiciliare la membrii a două grupări infracţionale bănuiţi de comiterea de furturi, pe teritoriul Franţei.

perchezitii 1

Politişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., I.P.J. Mehedinţi şi Timiş, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală şi magistraţi şi ofiţeri francezi, efectuează 10 percheziţii, în judeţele Mehedinţi şi Timiş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în furturi din locuinţe şi societăţi comerciale.

Membrii grupării sunt bănuiţi că, în perioada 2013 – 2014, ar fi comis furturi de aparate electrice portabile, utilaje, scule şi carburanţi, din societăţi comerciale şi locuinţe situate, de regulă, în mediul rural sau zone izolate din Franţa.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este de peste 600.000 de euro.

De asemenea, poliţiştii D.I.C. – I.G.P.R şi cei de la I.P.J. Maramureş efectuează 23 de percheziţii, 22 în judeţul Maramureş şi una în Bucureşti la membrii unei grupări bănuite că, pe teritoriul Franţei, în perioada 2012 – 2013, ar fi comis 8 furturi de produse cosmetice şi electronice din autocamioane, în valoare de totală de 400.000 de euro.

La acţiune participă procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, precum şi magistraţi şi ofiţeri de caz francezi.

Până în prezent, au fost arestaţi 11 cetăţeni români, membrii ai celor două grupări infracţionale, 9 pe teritoriul Franţei şi 2 pe teritoriul Germaniei.

Corina Macavei

 

Acţiunile au beneficiat  de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Corina Macavei

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top