sâmbătă , 6 martie 2021
NEWS ALERT

PERCHEZIŢII LA CLINICA MEDICALĂ „MEDIX MEDICAL”

Mai multe percheziţii s-au desfăşurat în această dimineaţă în Timiş şi Mehedinţi, într-o cauză privind decontări ilegale de servicii medicale. În Drobeta Turnu Severin a fost vizată clinica ce a avut iniţial sediul în clădirea din faţa Palatului Administrativ şi care mai apoi s-a mutat într-un alt corp al imobilului. Odată cu mutarea, clinica şi-a schimbat şi numele.

mascatiPercheziţiile din Drobeta Turnu Severin şi Timişoara au vizat patru persoane, într-un dosar privind fapte de decontări ilegale de servicii medicale, prin care s-ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei. Ar fi vorba despre administratorul unei reţele de clinici private din Timiş, un medic, un director din Direcţia Generală Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi un angajat cu atribuţii de control din aceeaşi instituţie. Dosarul deschis cuprinde acuzaţii de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Reţeaua de clinici din Timişoara are un punct de lucru şi la Drobeta Turnu Severin.

„Cercetările în caz vizează reprezentanţii legali ai unor furnizori de servicii medicale din cele două judeţe. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2012-2013, persoanele vizate ar fi indus în eroare reprezentanţii unei instituţii publice, beneficiind de complicitatea unor funcţionari din cadrul acesteia, prin prezentarea pentru decontare a unor servicii medicale fictive. Prejudiciul estimat, în acest moment, a fi produs în cauză este de 100.000 de lei”. a precizat Poliţia Română.

Presa din Timiş a arătat că vizaţi de anchetă sunt şi fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş, Cristian Careba, dar şi Flavius Nicoară, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Timişoara ambii apropiaţi ai europarlamentarului Cristian Buşoi.  Surse judiciare citate de mediafax.ro au arătat că la clinicile deţinute de familia lui Flavius Nicoară s-au făcut decontări de servicii de planning pentru un bărbat de 96 de ani şi că, totdată, o femeie de 93 de ani ar fi beneficiat de programe contraceptive.

Clinica vizată şi-a schimbat sediul şi numele

În Drobeta Turnu Severin o clinică din reţeaua vizată de anchetatori a fost deschisă în mai 2013.  Iniţial aceasta a avut sediu într-o clădire a familiei europarlamentarului Cristian Buşoi, situată în zona ultracentrală din Drobeta Turnu Severin, vis-a-vis de Palatul Administrativ. Ulterior a fost mutată în alt corp al aceluiaşi imobil şi odată cu mutarea, a fost schimbat şi numele clinicii. Mutarea şi schimbarea numelui apare şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţi. Dacă în perioada mai – decembrie 2013, „Selfmed Clinique” a avut contract cu CJAS, în 2014 clinica a dispărut din contractele de decontare a serviciilor, apărând în schimb o alta, „Medix Medical”, adică cea în  care au descins procurorii Parchetului Instanţei Supreme în cursul zilei de joi.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top