luni , 25 ianuarie 2021
NEWS ALERT

PERCHEZITII LA EVAZIONISTI DIN PATRU JUDETE: VIZAT ESTE SI SEFUL DGASPC MEHEDINTI

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți desfășoară joi dimineața 25 de percehziții domiciliare și la sediile mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu ce depășește zece milioane de euro, printre cei vizați fiind directorul Direcției Generale pentru Protecția Copilului Mehedinți, Valentin Popescu și tatăl său, fostul șef al PSD Orșova, Constantin Popescu

Perchezițiile se desfășoară joi dimineața la domiciliile și sediile societăților comerciale unor firme din județele Mehedinți, Arad, Caraș Severin și Timiș, ai căror administratori sunt vizați într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu ce depășește zece milioane de euro.

17 dintre percheziții se desfășoară în Mehedinți, în Drobeta Turnu Severin, Orșova și Strehaia, două în județul Timiș, cinci percheziții au loc în Caraș Severin și una în Arad.

perchezitii2Potrivit unor surse judiciare, vizați în dosar sunt și directorul Direcției Generale pentru Protecția Copilului Mehedinți, Valentin Popescu și tatăl său, fostul șef al PSD Orșova, Constantin Popescu, anchetatorii desfășurând joi, percheziții atât la domiciliile celor doi din Orșova și respectiv Drobeta Turnu Severin, cât și la sediul societății Floricola, din Orșova.

Anchetatorii susțin că în perioada 2008 – 2014, între societățile de transporturi, construcții și servicii implicate în dosar s-au emis facturi fictive în valoare de 45 milioane de Euro, deducând TVA de peste 10 milioane de euro.

La audieri urmează să fie aduse 32 de persoane pe numele cărora, anchetatorii au mandate de aducere.

Constantin Popescu a fost preşedinte al filialei Orşova a PSD din anul 2011 şi până în aprilie 2014 și este cunoscut drept un apropiat al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, alături de care este trimis în judecată într-un dosar de corupție, în care ambii au fost arestați preventiv în aprilie 2014.

Constantin Popescu deţine societatea Floricola care asigură serviciile publice de salubrizare, alimentare cu apă şi de canalizare în municipiul Orşova, prin contracte de concesiune încheiat în 2006 pentru 25 de ani.

Fiul lui Constantin Popescu, Valentin Popescu este directorul Direcției Generale pentru Protecția Copilului Mehedinți, din anul 2012 și până în prezent.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top