marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

PERCHEZIŢII LA EVAZIONIŞTI

Mai multe percheziţii se desfăşoară la această oră în Mehedinţi, Caraş Severin şi Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 1,6 milioane de euro, ancheta fiind coordonată de DIICOT.

Epuran

În Mehedinţi se desfăşoară patru percheziţii, două în Strehaia şi alte două în Drobeta Turnu Severin.

Anchetatorii vizează 20 de persoane, printre acestea oameni de afaceri din cele trei judeţe care prin intermediul firmelor lor sunt suspectaţi că au prejudiciat statul deducând ilegal TVA.

În cele trei judeţe se desfăşoară un număpr de 25 de percheziţii.

Potrivit DIICOT Timiş, 20 de percheziţii au loc în judeţul Caraş-Severin, patru în Mehedinţi şi una în Gorj, iar procurorii au emis 20 de mandate de aducere la audieri, persoanele vizate fiind suspectate de evaziune fiscală cu facturi false, prejudiciul adus statului fiind de 1.600.000 de euro, spun sursele citate.

În octombrie 2012, în urma unei sesizări a SRI, procurorii DIICOT Timişoara au început monitorizarea mai multor oameni de afaceri din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj, care emiteau facturi false către „firme fantomă” ce figurau pe numele unor oameni ai străzii sau care apoi erau închise. În baza acelor facturi, patronii îşi deduceau TVA, iar cei ale căror firme aveau profit îşi diminuau baza impozabilă, prejudiciind astfel bugetul.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top