marți , 9 martie 2021
NEWS ALERT

PERCHEZITII LA FALSIFICATORI DE CARDURI IN DROBETA TURNU SEVERIN. CINE SE AFLĂ PRINTRE SUSPECŢI?

Ofiţerii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Mehedinţi desfăşoară la această oră un număr de 14 percheziţii domiciliare în Drobeta Turnu Severin şi localitatea Dedoviţa, din comuna Şimian, vizaţi fiind membrii unei grupări infracţionale care au furat datele a mii de carduri de credit din SUA.

infractor

În paralel, oamenii legii mai efectuează percheziţii în Timişoara, Arad şi Hunedoara, ancheta fiind coordonată de DIICOT Timişoara.

De asemenea, printre suspecţi se află şi fiica unui fost ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Mehedinţi. Sumele de bani obţinute în urma vânzării a peste 6.000 de carduri au fost investite de liderii grupării în maşini de lux – Jaguar, Mercedes ML – sau în locuinţe, care au fost cumpărate pe numele bunicilor sau ale mamelor, încercând astfel să piardă urma banilor.

carduri 1

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării infracţionale cu ajutorul unui alt program informatic, au furat datele a peste 6000 de carduri din SUA, informaţiile ajungând într-o adresă de mail. Toate aceste informaţii  erau apoi vândute, cei care cumpărau datele şi parolele fiind cei care clonau cardurile şi apoi le goleau.

carduri 2

Liderii grupării infracţionale sunt din Turnu Severin, care din banii obţinuţi prin această metodă şi-au achiziţionat autoturisme de lux.

Corina Macavei, Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top