vineri , 28 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLARE DE BANI

mascati54 de percheziţii domiciliare sunt efectuate la această oră de Poliţia Română, pentru probarea eventualei activităţi infracţionale a mai multor persoane fizice şi juridice bănuite de comiterea de infracţiuni economice. Peste 250 de poliţişti participă la acţiune, iar suportul de specialitate este asigurat de SRI.

La data de 8 octombrie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., peste 250 de poliţişti, dintre care 75 specializaţi în investigarea fraudelor, sprijiniţi de poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, precum şi luptători de acţiuni speciale şi jandarmi, acţionează pe raza Municipiului Bucureşti şi a 14 judeţe (Mehedinţi, Iaşi, Giurgiu, Bihor, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Buzău, Ilfov, Ialomiţa şi Galaţi) pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane fizice şi juridice bănuite de comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Sunt efectuate 54 de percheziţii la locuinţe şi sedii de societăţi comerciale, urmând a fi puse în aplicare 30 de mandate de aducere.

Este vizată verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de către persoanele bănuite prin intermediul a 40 de societăţi comerciale din România şi a 10 societăţi comerciale din Ungaria, Bulgaria şi Polonia.

În fapt, în perioada 2013 – 2014, reprezentanţii societăţilor implicate ar fi realizat achiziţii de mărfuri în sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria şi Polonia (mase plastice, materiale de construcţie, profile din PVC, ţevi, tablă, fier beton), pe care le-ar fi revândut pe piaţa internă, eludând plata TVA şi a impozitului pe profit, prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de la alte societăţi controlate de persoanele bănuite.

Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în complicitate cu mai multi transportatori care schimbau documentele de transport la intrarea în ţară, creând astfel o aparenţa de legalitate a transporturilor de mărfuri.

Prejudiciul estimat până în prezent este de 3.000.000 de euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată.

Întreaga activitate beneficiază de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top