joi , 27 iunie 2019
NEWS ALERT

PESTE 13 000 DE FERMIERI DIN MEHEDINŢI PRIMESC AVANSUL DIN PLATA PE SUPRAFAŢĂ

Jumătate dintre fermieii din Mehedinţi care au depus cereri pentru plata pe suprafaţă primesc avansul. Cei care nu găsesc banii în conturi vor primi suma integrală, la începutul anului viitor, întrucât ei sunt supuşi diverselor controale.

apia1Directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Mehedinţi, Loredana Gherasimescu a declarat joi că în zilele următoare ar urma să primească avansul pe suprafaţă un număr de 13 037 fermieri.

„Pentru campania 2015 judeţul Mehedinţi a înregistrat un număr de 24 766 de cereri unice pe suprafaţă. La plata în avans au fost introduse în „white list”, adică dosare pregătite pentru a primi plata în avans, un număr de 17 200 de fermieri. Au fost eliberate un număr de 13 037 de decizii pozitive pentru avans.”, a declarat şefa APIA Mehedinţi.

Practic, 76% dintre fermerii selectaţi de APIA Central pentru a primi avansul vor primi banii în conturi zilele acestea. Diferenţa de aproximativ şase mii de fermieri nu primeşte această sumă acum întrucât s-au constatat erori cu care funcţionarii APIA nu s-au mai confruntat până acum. Banii nu se pierd însă.

„Fermierii ce nu îşi regăsesc banii în conturi zilele următoare sunt fermierii supuşi controlului prin teledetecţie, în control clasic sau, ecocondiţionalitate sau au apărut diverse erori administrative pe dosarele lor. Ei vor primi suma integrală la începutul anului următor.”, a declarat consilierul APIA Meheidnţi, Veronica Lungu.

În Mehedinţi, fermierii din zona de sud-est a judeţului sunt supuşi teledetecţiei. Valoarea avansului din plata de suprafaţă se ridică la 53 de euro la hectar.

Oana Buzatu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top