duminică , 5 decembrie 2021
NEWS ALERT

PESTE 1700 DE STUDENŢI AU ÎNCEPUT UN NOU AN UNIVERSITAR LA SEVERIN

Un număr de 1723 de studenţi au început joi, un nou an universitar la Centrul Universitar din Drobeta Turnu Severin, la festivitatea de deschidere participând conducerea Universităţii din Craiova, dar şi autorităţile locale.

deschidere6-si-7În faţa celor 420 de boboci ai Centrului Universitar din Drobeta Turnu Severin şi a corpului profesoral al instituţiei, rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor a arătat că România trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, dar şi printr-o criză morală şi ideologică, toate acestea făcând ca patru universităţi din ţară să îşi închidă porţile.

“Învăţământul universitar din România trece printr-o perioadă nu tocmai fastă. Este o perioadă de criză economică şi financiară, o perioadă de criză morală şi ideologică, o perioadă în care a fost afectată populaţia, veniturile acesteia, a afectat industria, economia în ansamblu, a afectat şi învăţământul superior din România. Patru universităţi şi-au închis porţile, iar altele şi-au redus dramatic numărul de studenţi. Universitatea din Craiova, în acest peisaj care pare sumbru, se prezintă ca o fericită excepţie. Toate programele de studiu au fost păstrate şi adaptate la cerinţele pieţei şi am reuşit să dezvoltăm anumite direcţii.”, le-a transmis rectorul Universităţii din Craiova studenţilor şi profesorilor de la Centrul Universitar din Drobeta Turnu Severin.

La Centrul Universitar din Drobeta Turnu Severin, numărul studenţilor a scăzut cu puţin peste 200 din locurile cu taxă, în anul şcolar 2014-2015.

“Toate programene de licenţă şi masterat sunt acreditate, avem un corp didactic bine pregătit, avem laboratoare performante şi o dotare, în general, foarte bună pentru pregătirea studenţilor noştri. Bobocilor le urez succes în activitatea lor, îi aşteptăm mereu lângă noi, să ne întrebe, să ne solicite pentru întrebările pe care le au atât profesional cât şi pentru problemele vieţii cotidiene.”, a declarat prof. univ.dr. Ion Ciupitu, prorector al Universitatăţii din Craiova.

La Centrul Universitar din Drobeta Turnu Severin sunt înscrişi pentru anul universitar 2014 – 2015, peste 1700 de studenţi. Dintre aceştia 420 sunt studenţi în anul I, iar alţi 172 sunt masteranzi.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top