marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

PESTE 200 DE ANGAJAŢI DE LA HIDROSERV AU PROTESTAT ÎN FAŢA SEDIULUI UNITĂŢII

Peste 200 de angajaţi de la  Hidroserv şi-au strigat astăzi în stradă nemulţumirile. Oamenii au protestat în faţa sucursalei Hidroserv din Drobeta Turnu Severin deoarece se tem pentru locurile lor de muncă.

protest

Aproximativ 200 de angajaţi ai Hidroserv Porţile de Fier au protestat luni în faţa sediului sucursalei din Drobeta Turnu Severin. Angajaţi vechi în sistemul energetic, oamenii se tem acum pentru locurile lor de muncă. Conducerea instituţiei a anunţat că în perioada următoare vor pleca de la Hidroserv Porţile de Fier peste 100 de angajaţi în condiţiile în care de la începutul anului au mai plecat alţi 100 de salariaţi, prin pensionare la termen sau anticipat. În condiţiile în care volumul de muncă în compania Hidroserv li s-a redus drastic, oamenii cred că în curând vor fi pe lista celor disponibilizaţi.„Am ieşit în stradă pentru drepturile noastre, vrem salarii decente, nu trunchiate. Vrem să muncim, nu să fim daţi afară”, striga un angajat de la Hidroserv. „E rău în ţara asta. Lucrez de 35 de ani aici, am venit din Gorj ca să muncesc în sistemul energetic, am avut şi copii care au lucrat aici, dar i-a dat Borza afară. Să ne lase să muncim şi să ne păstrăm locurile de muncă”, spunea un alt angajat.

În principal motivul pentru care angajaţii au ieşit în stradă este acela că s-au anunţat concedieri. Peste 120 de salariaţi urmează să fie disponibilizaţi, potrivit liderului de sindicat, la ordinul conducerii sucursalei. În plus nici situaţia companiei nu este prea bună, după cum susţin sindicaliştii. „Vrem să atragem atenţia guvernanţilor asupra situaţiei din Porţile de Fier pentru că am ajuns la limita răbdării şi nu se mai poate. La ora actuală directorul sucursalei, la ordinele verbale ale directorului Radu Silaghi, a dat decizie de disponibilizare a peste 122 de salariaţi din Sucursala Porţile de Fier şi asta cu toate că sucursala a închis luna august şi septembrie pe zero, fără să aibă pierderi. Suntem sucursala care a făcut cele mai multe reduceri de salariaţi, peste 100 de angajaţi au plecat până acum din Porţile de Fier de la începutul anului”, a declarat Cristinel Popescu,  liderul de sindicat de la Hidroserv Porţile de Fier. Acesta mai spune că această disponibilizare anunţată este „un abuz în serviciu”,  aşa că va face plângere penală împotriva celor care au luat această decizie.

 

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top