sâmbătă , 15 august 2020
NEWS ALERT

PESTE 2400 DE ABSOLVENTI DE LICEU AU INCEPUT BACALAUREATUL, IN MEHEDINTI

Absolvenţii claselor a XII-a auintrat in febra examenului de bacalaureat. Astăzi au susţinut proba de competenţe lingvistice la limba română. Deşi emoţiile au fost mari, în momentul în care au intrat în sala de examen, elevii s-au mai liniştit. Subiectele nu au fost dificile. În Mehedinţi, peste 2443 de absolvenţi  de liceu s-au înscris anul acesta pentru a susţine examenul.

bacFiecare elev înscris pentru a susţine probele de competenţe lingvistice la limba română a tras câte un subiect pe care l-a rezolvat, iar mai apoi a venit în faţa comisiei pentru a prezenta răspunsurile cerinţelor.

Proba nu a fost dificilă şi a necesitat cunoştinţe minime de înţelegere şi comunicare pe care elevii le-au dobândit în cursul celor 12 ani de studiu. În judeţul Mehedinţi un număr de 2443 de candidaţi susţin bacalaureatul în sesiunea iunie-iulie 2015. Dintre aceştia, 2086 fac parte din promoţia curentă, iar ceilalţi provin din anii trecuţi. Aceștia fie nu au promovat bacalaureatul în seriile trecute, fie nu l-au susținut.

Proba de competenţe linvistice continuă până în data de 10 iunie. În perioada 15 – 19 iunie are loc evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 – 26 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. La aceste prime probe, elevii nu primesc note. Din 29 iunie încep probele scrise cu cea de la limba şi literatura română.

Oana Mitu

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Scroll To Top