marți , 19 octombrie 2021
NEWS ALERT

PESTE 400 DE MEMBRII PMP MEHEDINŢI AU PARTICIPAT LA MITINGUL ORGANIZAT ÎMPOTRIVA ACCIZEI LA CARBURANŢI

 

Peste 10 000 de persoane au participat astăzi la  mitingul de protest organizat de Partidul Mișcarea Populară în capitală, în Piața George Enescu, împotriva accizei suplimentare la  carburanți și a creșterii generale a prețurilor.

1

Din Mehedinţi, peste 400 de membri ai Partidului  Mișcarea Populară Mehedinți însoţiţi de Eugen Golea, preşedintele filialei judeţene,   au participat la mitingul împotriva introducerii accizei de 7 eurocenți la carburanți, care urmează să intre în vigoare la 1 aprilie.

Manifestanții, în cea mai mare parte tineri simpatizanți ai PMP, au venit cu steaguri tricolore, cu steaguri ale Uniunii Europene şi cu drapele ale PMP. Mulţi dintre ei au afişat pancarte pe care se puteau citi mesaje împotriva Guvernului şi a accizei: „Ponta te arde cu pompa!”, „Victor Ponta – plătit din banii noştri să ne golească buzunarele”, „Taxa Victor Viorel te arde la portofel”, „Românii  cotizează, baronii încasează” – precum şi mesaje despre parteneriatul cu şeful statului: „Traian Băsescu, alături de Mişcarea Populară”. Pe scenă au urcat circa 30 de reprezentanţi ai Mişcării Populare – lideri naţionali ai partidului şi ai fundaţiei, reprezentanţi din Parlamentul României, din Parlamentul European şi din teritoriu,
precum şi primari care s-au înscris recent în Fundaţia Mişcarea Populară.

Președintele PMP, Eugen Tomac, le-a spus celor prezenţi că acesta este  “cel mai mare eveniment de stradă organizat până acum de PMP” și l-a acuzat pe Victor Ponta că vrea să dea “o lovitură de portofel” tuturor românilor prin introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenți la combustibili. El a cerut guvernului ca în schimbul majorării accizei, “să lupte cinstit împotriva corupției și evaziunii ca să aducă bani la buget”.

Deputatul Elena Udrea s-a adresat celor din Piaţa George Enescu  spunând: “Suntem aici pentru că ne pasă de români! Ei nu vor creșterea  prețului la combustibil” și a calificat introducerea accizei de 7 eurocenți drept “o bombă pentru economia României”. Elena Udrea a criticat PSD şi PNL pentru că nu şi-au îndeplinit promisiunile: “Acum doi ani de zile Ponta și Antonescu au mințit că vor face traiul mai bun, 1 milion de locuri de muncă, dar șomajul este din ce în ce mai
mare, au sărăcit această țară și în fiecare zi de minte domnul Ponta la televizor că în România totul e bine”. Ea a afirmat, totodată: “Partidul Mișcarea Populară este adevărata opoziție la acest guvern, nu PNL-ul domnului Antonescu… Mișcarea Populară este împotriva acestui guvern pentru că acest guvern este împotriva intereselor românilor”. Elena Udrea a adăugat că PMP este partidul – partener al
președintelui României Traian Băsescu și împărtășește viziunea
acestuia de modernizare a țării. Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a spus, în intervenţia sa, că “România are nevoie de măsuri de dreapta şi de un guvern care să încurajeze munca şi câştigul cinstit”.

Europarlamentarul Cristian Preda a amintit că guvernul condus de  Victor Ponta a suferit numeroase remanieri, arătând că niciodată nu au fost atâţia miniştri cu probleme într-un cabinet: „Din mai 2012, din cel mai cinstit guvern pe care l-a avut România, au rămas 2 oameni neschimbaţi pe funcţii: omul baronilor PSD, adică Victor Ponta şi omul lui Dan Voiculescu, adică Daniel Constantin. Asta ne spune tot ce trebuie să ştim despre acest guvern” a spus europarlamentarul. Pe scenă a urcat şi Adrian Papahagi, unul dintre membrii fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară. „Mai mult decât un protest împotriva lui Victor Ponta, acesta este un protest pentru România”, a afirmat Adrian Papahagi.

Despre acciza suplimentară la combustibil, deputatul Teodor Paleologu a spus că este la fel de periculoasă ca un cocktail Molotov, care se face tot din benzină.
„Ştiţi de ce au oltenii coatele ascuţite? Ca să-şi facă loc printre cele 35 de taxe puse de Ponta”, le-a spus celor prezenţi la miting secretarul regional pentru zona Olteniei, Gelu Vişan.“România are nevoie de principiile şi politicile promovate de Mişcarea Populară”, a declarat şi primarul din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan,
în intervenţia sa.  Pe cele două ecrane de lângă scenă s-au difuzat şi imagini cu preşedintele Traian Băsescu semnând petiţia Mişcării Populare de respingere a accizei, precum şi clipuri în care cetăţeni din diverse oraşe ale ţării se pronunţă împotriva accizei şi a creşterii generalizate a preţurilor. În mai multe rânduri, mulţimea a scandat  numele preşedintelui Traian Băsescu.

Adunarea Partidului Mișcarea Populară s-a încheiat cu un marș al celor prezenți către sediul Guvernului, unde s-au scandat sloganuri împotriva accizei şi pentru demisia lui Victor Ponta. Mitingul de azi a reprezentat cel mai important punct al campaniei intitulate Ponta te arde cu pompa! organizată de PMP începând cu a
doua parte a lunii februarie în toată țara. În cadrul campaniei au fost distribuiți fluturași informativi despre efectele negative ale intenției guvernului Ponta de a majora acciza la carburanți, dar a avut loc și o acțiune de strângere de semnături contra acestei noi taxe. Peste 300.000 de români au semnat împotriva acczei printre ei aflându-se și președintele Traian Băsescu.

Corina Macavei

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top