marți , 25 ianuarie 2022
NEWS ALERT

PESTE 550 DE ABSOLVENŢI AI CLASEI A XII-A CARE NU AU PROMOVAT BACALAUREATUL AU DEPUS DOSARELE PENTRU ŞOMAJ

Un număr de peste 550 de absolvenţi de liceu care nu au promovat bacalaureatul sau nu s-au prezentat la sesiunea din iulie a examenului au depus dosarele de şomeri neindemnizaţi la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi, aceştia urmând să primească o indemnizaţie de 250 de lei.

DSCF8188Absolvenţii claselor a XII-a care nu au promovat bacalaureatul, nu s-au prezentat la examen sau şi nu şi-au găsit loc de muncă s-au putut înscrie la agenţiile pentru somaj pentru indemnizaţia de şomeri până pe 29 iulie.

„Între 550 şi 600 de absolvenţi de clasa a XII-a care nu au promovat sau cei care nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat s-au înscris la noi cu acest dosar de şomer neindemnizat. Pentru toţi ceilalţi, adică pentru absolvenţii de învăţământ liceal care au promovat bacalaureatul, precum şi absolvenţii de învăţământ superior, de la 1 august au la dispoziţie 60 de zile să depună acest prim dosar de şomer neindemnizat. Este o condiţie obligatorie şi eliminatorie în acelaşi timp.”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Mehedinţi, Sorin Marinescu.

Dacă depunerea dosarului de şomer neindemnizat nu se face în termenele stabilite de Agenţioan Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, absolvenţii pierd dreptul de a primi cei 250 lei, indemnizaţia de şomaj, care se acordă pentru o perioadă de şase luni.

La examenul de bacalaureat din iulie 2014, promoţia curentă a avut un procent de promovabilitate de 52,34%, la examen fiind prezenţi 1777 de candidaţi.

Potrivit AJOFM Mehediţi, la sfârşitul lunii iunie, rata şomajului în Mehedinţi era de 9,51%.

Oana Mitu

 

loading...


Lasa un Comentariu

E-mailul tau nu va fi publicat. Campurile marcate sunt obligatorii *

*

Scroll To Top